Altın fiyatlarında son durum ne?

Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Borsada son durum ne.. İşte cevaplar

Altın fiyatlarında son durum ne?

Altın Fiyatları yeni haftaya nasıl başladı?

ABD'deki bütçe tartışmalarının siyasi krize dönüşmesi sonucu piyasalar haftaya gergin başladı. Borsa İstanbul haftaya düşüşle başlarken dolar 2.04 TL seviyesinin üzerinde. Altının onsu ise 1,340 dolar seviyesinde. 

ABD'deki kriz piyasaları etkiledi. ABD'de otomatik bütçe kesintilerinin yarından itibaren devreye girmesiyle birlikte bu ülkede büyük bir siyasi bir kriz kapıdayken bu gerginliğin etkisi tüm piyasalarda kendisini gösterdi. 


BORSA DÜŞÜŞTE 

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi haftaya cuma günü kapanışına göre 430,55 puanlık düşüşle 74.341,79 puandan başladı. 

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri önceki kapanışa göre yüzde 0,58 oranında değer kaybederken, bankacılık endeksi yüzde 0,91, holding endeksi ise yüzde 0,19 oranında düşüş kaydetti.

Analistler, yurt içinde saat 10.00'da açıklanacak ağustos ayı dış ticaret istatistikleri ile saat 11.00'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak Demokratikleşme Paketi'nin takip edileceğini belirterek, yurt dışında ise İtalya'daki siyasi kriz ve ABD'deki bütçe sorununun piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.

Bugün açıklanacak ağustos ayı dış ticaret açığına ilişkin olarak gerçekleştirilen ekonomistlerin beklentilerinin ortalaması 8,3 milyar dolar oldu. 14 ekonomistin katılımı ile gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin beklentileri en yüksek 9 milyar dolar, en düşük 7,5 milyar dolar aralığında yer aldı.

AlLTIN ABD DESTEKLİ YÜKSELİŞTE 

Altın, ABD hükümetinin bütçe konusunda anlaşmaya varılamamasından dolayı kapanma riski ile karşı karşıya kalmasının güvenli liman alımlarını artırması sonucu bir haftayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine çıktı ve son bir yıldır ilk kez çeyrek dönem kazancına yönlendi.

Spot altın yüzde 1.3 yükselişle ons başına 1,354.35 dolara kadar çıkarak 20 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesine çıkmasının ardından, Singapur saati ile 11:27'de ons başına 1,339.40 dolara geldi. Fiyatlar bugün sona erecek üç aylık dönemde yüzde 8.5 yükseldi ve Eylül 2012'de sona eren üç aydan bu yana ilk kez çeyrek dönemi kazançla geçmeye hazırlanıyor.

DOLAR YÜKSELİŞTE 

ABD'deki bütçe krizi ile dolar TL karşısında yükselişini sürdürdü.  İstanbul serbest piyasada dolar 2,0410, avro 2,7530 liradan haftaya başladı. Önceki kapanışta doların satış fiyatı 2,0310 lira, avronun satış fiyatı ise 2,7520 lira olmuştu.

ALTINDA SON DURUM 

Gram Altın     87,9  TL

Çeyrek Altın  144,8  TL

Yarım Altın     291,6 TL 

<< Önceki Haber Altın fiyatlarında son durum ne? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER