Altın fiyatlarıyla ilgili vatandaşa önemli tavsiye!

Altın fiyatlarında düşüşler devam ediyor. Peki bu düşüşler daha ne kadar sürecek. Altın yatırımcıları nasıl hareket etmeli?

Altın fiyatlarıyla ilgili vatandaşa önemli tavsiye!

Samanyoluhaber.com'un sorularını cevaplayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk altın fiyatlarındaki hareketliliğe ilişkin önemli açıklamalar yaparak, altın almak ya da satmak isteyen vatandaşın nasıl hareket etmesi gerektiği yönünde önemli tüyolar verdi.

'Yılın ilk yarısı itibariyle biraz daha aşağı yönde dalgalı bir seyir devam edecek' diyen Yıldırımtürk, "Bu şu anlama geliyor; sürekli düşecek anlamına gelmiyor. Belirli bir yerlerden tekrar bir yükselik olur ama her yükseliş bir önceki yükselişin daha aşağısında kalacak. Önümüzdeki günlerde Amerika'da mali uçurumun harcama kanadıyla ilgili düzenlemeler yapılacak. O zaman muhalefetle iktidar arasında bir sürtüşme söz konusu olabilir. Altın oralarda tepki alımlarıyla biraz yükselebilir." Diye konuştu. 

Yılın ikinci yarısında dünya ekonomisinde biraz daha finansal krizden çıkma sinyallerinin alınması ve yatırımcıların risk alma iştahının artması durumunda altının onsunun 1.500 hatta 1.450 dolara kadar Temmuz, Ağustos aylarında gerileyebileceğini ifade eden Yıldırımtürk, bu durumun bizcesini şöyle açıkladı:

"Yani bu şu demek şu an 150 TL olan çeyrek altının 130 TL'ye 135 TL'ye daha sonra da 125 TL'ye kadar gerilemesi anlamına gelecektir. Cumhuriyet altını şu anda 620 TL, onun da fiyatı 575-580 TL'ye kadar gerileyebilir. "

VATANDAŞA TAVSİYE

"Elinde yüksek maliyetli altını olan varsa kısa vadeli yükselişleri satış fırsatı olarak değerlendirmeli, düşüşleri de kısa vadeli tekrar satış yapmak için alım olarak değerlendirmeli." diyen Yıldırımtürk, "Daha uzun vadede alım yapmak isteyenler olursa onlar için alım fırsatı daha önümüzdeki günlerde gelecektir. Onun için çok fazla acele edilmemeli diye düşünüyorum. Biraz daha beklesinler." Şeklinde tavsiyede bulundu. 

Güncel Altın Fiyatları için tıklayınız 

Güncel Döviz kurları için tıklayınız

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Altın fiyatlarıyla ilgili vatandaşa önemli tavsiye! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER