Altınla ilgili önemli tahmin

Altının onsu uluslararası piyasada doların güç kaybetmesinden bulduğu destekle yükseliş isteğini devam ettirirken, piyasa profesyonellerine göre altında yükseliş trendi güçlenebilir

Altınla ilgili önemli tahmin

Altının onsu uluslararası piyasada doların güç kaybetmesinden bulduğu destekle yükseliş isteğini devam ettirirken, güvenli liman olma özelliğini yitirdiği yorumlarına karşılık piyasa profesyonellerine göre altında yükseliş trendi güçlenebilir.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) parasal genişlemeyi yavaşlatma konusunda elinin zayıfladığını belirten analistler, bunun doların değer kaybetmesine ve altının ons fiyatının kısa vadeli kritik direnç seviyelerini test etmesine neden olduğu yorumunu yaptı.

Son 10 günlük süreçte yaklaşık yüzde 5,5 oranında yükseliş kaydeden altının onsu analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 1.350 dolar seviyelerine yaklaşsa da bu seviyeden gelen satışlarla 1.330 - 1.345 dolar dar bandında sıkıştı. Bu seviyelerin kırılması durumunda kırılma yönüne doğru hareketin ivme kazanabileceğini ifade eden analistler, ABD'de açıklanacak makroekonomik verilerin yön üzerinde belirleyici olacağını tahmin ediyor.

ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut, ABD tarım dışı istihdam verisinin 148 bin ile beklentilerin çok aşağısında kalmasının, altının bir süredir oyalandığı 1.320 dolar seviyesi civarlarından yukarı yönlü sert hareket yapmasına neden olduğunu belirtti.

Karabulut, bu aşamada 1.330 dolar seviyesinin de desteğini alan altının 1.342 dolar seviyesini test ettiğine işaret ederek, pozisyon kapamalara bağlı olarak geri çekilmelerin görülebileceğini fakat altının 1.330 dolar seviyesi üzerinde kaldığı sürece yukarı eğilimini koruyabileceğini öngördü.

1.355-1.365 dolar seviyesi gündeme gelebilir

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise "ABD’de beklentilerden düşük gerçekleşen eylül ayı Tarım Dışı İstihdam verisi sonrası, 8 Kasım'da açıklanacak olan ekim ayı verisinin de düşük gerçekleşeceği beklentisiyle Fed'in en yakın yılbaşına kadar parasal genişlemeyi yavaşlatmayacağı beklentisi güçlendi. Bu da önceki günden bu yana piyasalarda coşkulu bir görünüm oluşturdu" dedi.

Doların zayıflamasının, altın fiyatına destek olduğuna işaret eden Yıldırımtürk, ay sonu açık pozisyon kapama işlemlerinin ve altında yeni pozisyon açılmasının da etkisiyle altın fiyatının son üç haftanın en yüksek seviyesi 1.345 dolar/ons'a kadar yükseldiğini ifade etti.

AA
<< Önceki Haber Altınla ilgili önemli tahmin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER