Bank Asya'dan karalama kampanyalarına ilişkin açıklama

Bir süredir karalama ve iftira kampanyalarına maruz kalan Bank Asya, bankanın mali durumu ve mali tablolara hakkında yapılan gerçeğe ve hukuka aykırı yalan haberlere itibar edilmemesi gerektiğini duyurdu.

Bank Asya'dan karalama kampanyalarına ilişkin açıklama

Bankanın KAP'a yaptığı açıklama şöyle:

Uzun süredir Bankamız hakkında, bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesapları vasıtasıyla bankacılık ve sermaye piyasaları mevzuatına açıkça aykırı, sistematik ve kasıtlı bir karalama kampanyası sürdürülmektedir. Söz konusu karalama kampanyası dahilinde, gerçeğe, akla, mantığa, hukuka, vicdana ve her türlü değere aykırı olarak yapılan haberler karşısında Bankamız yasal haklarını korumak için ilgili mercilere başvuru ve suç duyurularını yapmaktadır.

Ancak, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun bankaların itibarının korunmasına ilişkin 74. maddesi karşısında açıkça suç teşkil eden söz konusu karalama kampanyası ile istedikleri sonucu elde edemeyeceklerini anlayan kampanya sahipleri, eylemlerini, haberlerindeki yalan ve iftiralara kamu otoritelerini de dahil ederek ulusal gazetelerde yazı dizileri yayınlayacak kadar ileri götürmüşlerdir.

Söz konusu yalan haber ve iftiralara kamuoyunca herhangi bir ehemmiyet verilmediği bilinse de, Bankamız yasal haklarını savunma çerçevesinde söz konusu kampanyaya ilişkin birçok kere özel durum açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendirmiştir.

Bu çerçevede, bazı basın yayın organlarında Bankamızın mali durumu ve mali tabloları hakkında kasıtlı olarak yapılan haberler de gerçeği yansıtmamaktadır. Bankamız tarafından ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuoyuna duyurulan ve kamu otoriteleri ile bağımsız denetim kuruluşlarınca denetlenen mali tablolarındaki bilgiler ve Bankamızca yapılan açıklamalar haricindeki kasıtlı, yalan ve yanıltıcı haber ve yayınlara itibar edilmemesi kamuoyuna saygıyla duyurulur.
<< Önceki Haber Bank Asya'dan karalama kampanyalarına ilişkin açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER