Bu araştırma her şeyi özetliyor

Türkiye'de halkın yüzde 72'si finansal olarak rahat olmadığını ifade ediyor.

Bu araştırma her şeyi özetliyor

Türkiye'de halkın yüzde 72'si finansal olarak rahat olmadığını ifade ederken, yüzde 34'ü hiç tasarruf yapamıyor ve yüzde 45'i ekonomik durumun kötüye gideceğini düşünüyor. Avivasa'nın düzenli olarak yaptığı araştırmalara göre ülkemizdeki emeklilerin yaşam standartı olması gerekenin bir hayli arkasında.
Tasarruf araştırması kapsamında, ABD, Çin, Endonezya, Fransaİngiltere, İrlanda, İspanya, İtalya, Kanada, Polonya, Singapur ve Türkiye’de 13 bin tüketici ile görüşüldü. SADECE YÜZDE 28 GEÇİNEBİLİYOR
Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’de araştırmaya katılanların yalnızca yüzde 28’i halihazırdaki finansal durumlarını "rahat" ya da "geçinip gidiyoruz" cümlesiyle ifade etti. Buna karşılık, yüzde 49’u "kıt kanaat geçiniyoruz" ve yüzde 23’ü de "sıkıntı çekiyoruz" olmak üzere, katılımcıların toplam yüzde 72'sinin finansal olarak geçinemediği anlaşıldı.

EN ZOR KOŞULLAR TÜRKİYE'DE

Türkiye'deki bu duruma karşılık, Avrupa’da ise geçim sıkıntısı azalmış görünüyor. Finansal açıdan rahat olduklarını söyleyenler en çok yüzde 68 ile Kanada’dan çıkıyor. Rahat geçinenlerin oranının yüzde 28 olduğu Türkiye, 12 ülke arasında geçim koşulları en zor ülke olarak öne çıkıyor.

EN ÇOK EMEKLİ ÇALIŞAN TÜRKİYE'DE

Emeklilerin yüzde 76'sı, emekli olduktan sonra "finansal açıdan hayatı çok daha zor" buluyor. Emeklilerin ek gelir elde etmek için başvurdukları yollardan en yaygın olanı çalışmak. Yıllık gelirine ek olması için emeklilerin yüzde 39’u tam zamanlı, yüzde 33’ü ise yarı zamanlı bir işte çalıştığını belirtiyor. Yani, Türkiye’de emeklilerin yüzde 70’inden fazlası çalışmak durumunda kalıyor. 12 ülke arasında, emekli olduktan sonra tam zamanlı ve yarı zamanlı çalışan oranı en yüksek ülke Türkiye.

DHA
<< Önceki Haber Bu araştırma her şeyi özetliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER