Cep telefonlarında taksit olacak mı ?

BDDK'dan yapılan kredi ve kredi kartı uygulaması açıklaması akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Cep telefonlarında taksit olacak mı ?

Yapılan yeni düzenleme ile, mobilya, beyaz eşya, tatil, araç kiralama dahil olmak üzere hiçbir mal ve hizmet alımında taksit süresi 9 ayı geçemeyecek. Yüzde 30 peşinatı olmayan, araba kredisi çekemeyecek. Ancak düzenlemede yer alan 'telekominikasyon firmaları taksit yapamaz' ibaresi cep telefonu ve bilgisayar gibi cihazlarında taksitle alınamayacağı şeklinde yorumlandı. 

Samanyolu Haber'e konuyla ilgili açıklama yapan Tüketiciler Derneği Başkanı Aydın Ağaoğlu, vatandaşlardan gelen sorular üzerine " Telekomünikasyon denince akla internet, telefon ve televizyon hizmeti sağlayıcıları gelmektedir. Biz düzenlemede geçen ifadeyi bu hizmetler ve hizmet alımında verilen cihazlara taksit yapılamayacaktır şeklinde yorumladık. Telekomünikasyon şirketleri dekoder, modem veya cep telefonu ve bilgisayar gibi ürünleri hizmet bedeli faturalarına yansıtmak suretiyle taksitle satışını yapmaktaydılar ve tüketiciyi taksit süresince kendilerine bağlamaktaydılar. Bu şekilde bir taksitli satış artık yapılamayacak." dedi.

Cep telefonu ve bilgisayar gibi cihazların elektronik marketlerden, elektronik cihaz statüsüyle satın alınıp yeni düzenlemeye göre 9 taksitle alınabileceğini söyleyen Aydın Ağaoğlu, " Özellikle cep telefonlarında bir üst model çıktığında eski modelin işlevsizleştiği yönünde çokça şikayet almaktayız. Bu durumun  zorunlu tüketime sevk etmesi sebebiyle bir an önce uzmanlarca incelenmesi ve önlem alınması gerektiğini düşünmekteyiz" diyerek sözlerini tamamladı.



SAMANYOLUHABER
<< Önceki Haber Cep telefonlarında taksit olacak mı ? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER