Cumhurbaşkanlığı seçimi piyasaları sevindirmedi

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından piyasalar ilk işlem gününde satıcılı seyrediyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimi piyasaları sevindirmedi

Türkiye piyasaları, Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 52 oyla cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk işlem gününde satıcılı seyrediyor.

BIST DEĞER KAYBETTİ

Seçimlere yönelik beklentilerin gerçekleşmesi, yeni kabine ve ekonomi yönetimine ilişkin belirsizlikler ve kredi derecelendirme kuruluşlarının açıklamaları piyasaları olumsuz etkiliyor. The Wall Street Journal'ın haberine göre BIST 100 endeksi yurt dışı piyasalardaki olumlu havaya rağmen ilk seansta yüzde 1'in üzerinde değer kaybetti. Türk Lirası da cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasındaki ilk işlem gününde düşüyor. Seçim öncesinde 2,14 seviyesinde olan Dolar/TL kuru gün içinde 2,1580'e kadar yükseldi.

ANKETLERDE SONUÇ BELLİYDİ

Bosphorus Capital Genel Müdürü Murat Salar, piyasalardaki satışı beklentilerin gerçekleşmesi sonucu gerçekleşen realizasyon olarak gördüğünü söyledi. Salar, "Anketler sonucunda seçimin ilk turda biteceği belli olmuştu. Uzun süredir seçimin birinci turda nihayetleneceği anketlerle fiyatların içine girmişti. Bugün fiyatlanacak bir şey yok. Beklentinin bitmesi ile realizasyonun olması normal," diye konuştu.
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanlığı seçimi piyasaları sevindirmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER