Dev ihale sonuçlandı!

En yüksek teklif 1 milyar 346 milyon dolar. Bakın kim kazandı!

Dev ihale sonuçlandı!

Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi ihalesi tamamlandı. İhaleyi 1 milyar 346 milyon dolarla Sembol-Ekopark-Fine Otel ortaklığı kazandı.

Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi ihalesinde, Cengiz İnşaat-Taca İnşaat-Galeri Kristal ile Sembol Uluslararası Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otelcilik ortak girişim grupları yarıştı. 1 milyar 138 milyon dolarla başlayan açık artırma 20 tur devam etti ve sonuçta kazanan 1 milyar 346 milyon dolarla Rixos Grubu'nun da sahibi Sembol-Ekopark-Fine Otel ortaklığı kazandı. Firmanın teklifi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın onayına sunulacak ve Yıldırım'ın onaylaması halinde ihale sonuçlandırılacak.

İŞLETME SÜRESİ 45 YIL
Proje, 4 yılı inşaat, 45 yılı işletme süresi olmak üzere 49 yıllığına Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirilecek. Proje kapsamında her biri 70 yat kapasiteli iki yat limanı, her biri 400 oda kapasiteli 5 yıldızlı iki otel, dükkanlar, restoranlar, kongre ve kültür merkezleri, sinema ve eğlence tesisleri, bin kişilik cami ve otopark yapılacak. Tarihi Haliç Tersanesi proje kapsamı dışında yer alıyor.

<< Önceki Haber Dev ihale sonuçlandı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER