Diyarbakır'da çözüm süreci bereketi

Son 2 ayda aralarında Kanada, Danimarka ve Fransa'danda şirketlerin yer aldığı 52 firma, Diyarbakır OSB'de fabrika kurmak için başvuruda bulundu.

Diyarbakır'da çözüm süreci bereketi

Çözüm  sürecinin başlamasıyla birlikte çok sayıda firma, Diyarbakır'a yatırım yapmak  için girişimlerde bulundu. Yıllarca yaşanan şiddet olayları nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan Doğu ve  Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki vatandaşlar, çözüm süreciyle ilgili gelişmeleri  yakından izliyor. Bölge halkının ana gündem maddesini çözüm süreci oluştururken,  herkes sürecin başarıya ulaşması için temenni de bulunup dua ediyor.
         
Güvenlik sorunu nedeniyle değişik zamanlarda çıkarılan teşvik  uygulamalarına rağmen Diyarbakır'a yatırım konusunda çok da istekli olmayan  girişimciler, çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte Diyarbakır'a yatırım yapma  kararı aldı. Son 2 ayda aralarında yabancı firmaların da bulunduğu 52 şirket,  Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) fabrika kurmak için resmi başvuru  yaptı. Yanı sıra Sheraton, Intercontinental, Nova İbis, Rixos ve Divan oteller  zincirlerinin de Diyarbakır'a yatırım için çalışma yürütüğü bildirildi.
         
''Süreç, çok büyük moral ve motivasyon getirdi''
         
Diyarbakır Organize Sanayi ve İş Adamları Derneği (DOSİAD) Başkanı Aziz Özkılıç, AA muhabirine, Diyarbakır'ın son 30 yılda yaşanan şiddet olayları  sebebiyle sanayileşemediği gibi başta İstanbul olmak üzere batı bölgelerine  sermaye göçü verdiğini söyledi. Buna bağlı olarak Diyarbakır'ın işsizlik  sorununun her geçen gün büyüdüğünü bildiren Özkılıç, şiddet olaylarının  girişimcilerin kente yatırım yapmasını engellediğini vurguladı.
         
Özkılıç, hükümetin başlattığı çözüm sürecinin tüm bölge halkını çok mutlu  kıldığını ifade ederek, ''Süreç çok büyük moral ve motivasyon getirdi. Hepimiz  heyecan içerisindeyiz. Herkes çok sevinçli'' dedi.
<< Önceki Haber Diyarbakır'da çözüm süreci bereketi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER