İsrail'den gelen özür, borsaya da yaradı!

İMKB 100 endeksi, haftanın son işlem gününü, dünkü kapanışa göre 78,10 puanlık yükselişle 82.452,04 puandan tamamladı

İsrail'den gelen özür, borsaya da yaradı!

Günün son yarım saatine 81.900 desteğinden giren endeks, son yarım saatte görülen güçlü alışlarla 700 puanlık bir sıçrama gerçekleştirdi ve en yüksek 82.600,16 puanı gördü.
        
İMKB'de hisse senetleri ortalama yüzde 0,09 oranında değer kazanırken toplam işlem hacmi 1,9 milyar lira oldu.
         
Avrupa'da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik endişelerle sınırlı da olsa, satıcılı seyreden hisse senedi piyasalarına paralel olarak hareket eden İMKB'nin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Mavi Marmara saldırısındaki hatalarından ötürü Türkiye'den özür dilediği haberinin ardından hızlı bir şekilde yükselişe geçtiği görüldü.
         
İsrail'in özürü ile ilgili haberde ayrıca, Netanyanu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, Mavi Marmara saldırısından ötürü duyduğu pişmanlığı dile getirdiği ve ''trajik sonuçların'' kasti olmadığını söylediği belirtilerek, saldırıda hayatını kaybedenler nedeniyle İsrail'in ''pişmanlığını ifade ettiğini'' ve tazminat ödeme sözü verdiği kaydedildi.
         
Önümüzdeki hafta Merkez Bankası PPK kararlarının takip edileceğini belirten analistler, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile ilgili gelişmelerin de küresel piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.
         
AA
<< Önceki Haber İsrail'den gelen özür, borsaya da yaradı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER