Takılarını alıp Bank Asya'ya koştular

Bank Asya'ya el koyma girişimine yönelik hamlelere, yurtiçi ve yurtdışından gelen tepkiler çığ gibi büyüyor.

Takılarını alıp Bank Asya'ya koştular

Dünyaevine giren Ahmet Uygunile Ülgen Sağıroğlu, yaklaşık 25 bin TL tutarındaki takılarını, nikahtan sonra gittikleri Bank Asya şubesine yatırdı.

Uzun süredir sistematik olarak yapılan batırma girişimleri, Anadolu'nun fedakâr insanları tarafından engellenirken son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bank Asya ile ilgili, "BDDK karar vermeli ve adım atmalı. Aksi takdirde sorumlu olur." şeklindeki açıklaması, yapılmak istenenleri günyüzüne çıkardı. Sosyal medyada başlayan, "Bir destek de sen ol" kampanyası için birikimlerini ya da altınlarını bankaya yatıran vatandaşların desteği büyüyor. Mağduriyete sessiz kalmak istemeyen Ahmet Uygun ve Ülgen Sağıroğlu, yaklaşık 25 bin TL tutarındaki takılarını Bank Asya'ya yatırdı. Kara kıta Afrika'daki Sudan ve Senegal'de 10 yıldır eğitim gönüllüsü olarak görev yapan genç öğretmen Uygun, kendisi gibi eğitimci olan Sağıroğlu ile İzmir'de, Çamdibi Çalışkan Girişimci İşadamları Derneği'nin lokalinde evlendi. Düğünde takılan takıları Bank Asya'ya yatırma kararı alan çift, balayına gitmek yerine bankanın yolunu tuttu.

Banka görevlilerini duygulandıran bu tutum alkışlarla karşılandı. Bankanın binbir emekle kurulduğunu belirten damat Ahmet Uygun, "Bizi buraya getiren etken, bugün nikahımız kıyıldı. Bank Asya'nın malum durumundan dolayı birlikte karar verip altınları yatırmaya geldik. Korku ve baskı altında kalmadık. Birlikte karar verip hür irademizle takılarımızı yatırdık. Çok mutluyuz, böyle bir günde Bank Asya'nın yanında olmaktan çok memnunuz." dedi. Bir bankanın kişisel hırslarla yok edilmek istenmesine gönlünün razı olmadığını belirten Uygun, banka batırılmak istenmesinin ülke menfaatleri açısından sakıncalı olduğunu ve yetkililerin tavırlarının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Takılarının kudsi bir davaya hizmet edeceğini dile getiren gelin Ülgen Uygun da, "Elhamdülillah, safımızı belli ettiğimiz için çok mutluyum. Keşke daha fazla olsaydı, elimizden gelen bu kadar. İnşallah bu süreci de atlatacağız." diye konuştu. 

CİHAN
<< Önceki Haber Takılarını alıp Bank Asya'ya koştular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER