‘Uçak Kafe Projesi' başka ile mi uçuyor?

Uzun yıllardır komşu illere rağmen kalkınamamaktan yakınan Giresun’da, şehrin çehresine önemli katkıda bulunacak bir proje daha engellere takıldı.

‘Uçak Kafe Projesi' başka ile mi uçuyor?

2012’de Vali Dursun Ali Şahin’in müjdesini verdiği ve Türkiye’de ilkler arasında yerini alması beklenen ‘Uçak Kafe Projesi’, konuşlandırılacağı yer konusundaki yaşanan belirsizlik sebebiyle iptal tehlikesiyle karşı karşıya geldi.

Vali Dursun Ali Şahin’in projenin hayata geçmesi için başından beri özel gayret gösterdiğini söyleyen söz konusu yatırımın sahibi Harun Koç, “Pensilvanya’da örneğini gördüğümüz bu projeyi kendi memleketimiz olan Giresun’da nasıl yapabiliriz diye düşündük. Daha sonra bu düşüncemizi Vali Dursun Ali Şahin ile paylaştık. Ve Vali beyden umduğumuzdan çok fazla alaka gördük. Konunun takipçisi oldu. Uçağın ayarlanması konusunda bizzat görüşmeler yaptı. Hatta fiyat konusunda da pazarlığı bizzat kendisi yaptı.” diye konuştu. 

Giresun ilk uçağı kaçırmak üzere

Projeyi, 30 yıldır yaşadıkları Amerika’da yatırıma dönüştürmenin çok daha kolay ve karlı olduğunu, buna rağmen memleketlerine yatırım yapmanın yollarını aradıklarını söyleyen Koç, “ Uçağın bize maliyeti 600 bin lira. Tüm masraflarıyla 2 milyon lirayı geçecek. 320 kişilik dev bir uçakta, yaklaşık 35-40 çalışanıyla, 250 kişiye hizmet verecek bir ‘Uçak Kafe’den bahsediyoruz. Böyle bir projeyi hayata geçirebilmek için yapacağımız masrafla Amerika’da birkaç restoran alıp en fazla da 3 yıl içerisinde de kendisini amorti edecek bir kazanca dönüştürebilirdik. Basit bir hesapla adresin Giresun olması durumunda ise bu masrafın kendisini amorti etmesi için lazım olan süre 10 yıl. Giresunluyum ve Giresun’u seviyorum. Bu yüzden de projenin Giresun’da hayata geçmesini önemsiyorum.” dedi.

Projeyi hayata geçirmeye başladıkları günden bugüne dek anlam veremedikleri engellerle karşılaştıklarının altını çizen Koç, “Son iki haftadır sebebini bilmediğimiz nedenlerden dolayı bir muamma var ortada. Sanki birileri olmaması adına gayret gösteriyor. Biz bu projeden bahsettiğimiz andan bu yana hem Ordu’dan hem de Samsun’dan teklif üzerine teklifler geldi. Samsun hala daha ısrarla bu projeye “gel” diyor. Atakum’dan yer verelim. Giresun küçük yer, bunu kaldırmaz.” diyenler oldu. Yalnız Amerika yerine Giresun’u tercih etmemizdeki nedeni bir kenara atamayız. Giresun’un vitrini adına önemli bir projenin hiç edilmesine gönlümüz asla razı değil. Her şeyden önce burası bizim memleketimiz. Ama yola çıkış amacımızdan sonra karşılaştığımız manzaranın ardından kolumuz kanadımız da kırılmak üzere.” diye konuştu.

Türkiye’de böylesi bir projenin olmadığını vurgulayan Koç, “Milletvekillerimiz Amerika’ya geldiğinde bize Giresun’a yatırım yapmamız konusunda cesaret verdiler. Biz de zaten memleketimizde bir şeyler olmasını arzu ediyoruz. Bu davete keyifle icabet ettik. Ama ne oldu da bize Giresun dar edildi, onu da anlamış değiliz. Projenin Ankara-Giresun güzergahındaki tüm mevzuatları halledildi. Maliye Bakanlığına gittiği gün onaylandı. Nihayetinde Başbakan da onayladı. Ama ne ilginçtir ki, projenin oturtulacağı alan şu an 3 dönümden 1,5 dönüme dönüştürüldü. Yani proje bitmiş olsa da uçak alana sığmamış olacak. Daha kötüsü ise şu an proje durduruldu. İnanmak istemiyoruz ama galiba bu proje, uçağın yapılacağı alana kurulan halı sahaya feda edildi. Son zamanlarda çokça zikredilen “Giresun gabuğunu kırdı” şeklinde bir slogan var. Ama galiba kabukla birlikte fındık da kırılıyor.” şeklinde konuştu.
<< Önceki Haber ‘Uçak Kafe Projesi' başka ile mi uçuyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER