Ve kaza yapınca içinde ölmeyeceğiniz aracı yaptılar...

Volvo yeni ürettikleri araçlarının 'satın alabileceğiniz en iyi SUV modeli' olduğunu kaza yaptığınızda ölmeyeceğiz ilginç tasarımıyla iddia etti. Videoyu mutlaka seyredin...

Volvo ölümlü kazayı engelleyen sistem bulduğunu iddia etti

İsveçli araba üreticisi Volvo'nun, dünyanın en popüler markası olmasa da, çok sadık bir takipçi ve kullanıcı kitlesi mevcut. Hatta kullanıcılarının bir çoğu için 'arabalar' başka kategoride 'Volvo' başka bir kategoridedir. Bu kitleye göre konfor ve özellikle de güvenlik denince akıllara başka bir marka gelmez.

'KİMSE KAZALARDA ÖLMEYECEK' SLOGANI

İsveçli firma "zırhlı araçları saymazsak 6 yıl sonra yeni üretilen Volvo'larda kazadan dolayı kimse ciddi yaralanmayacak ya da ölmeyecek" dedi. Bu gerçekten mümkün mü?


KAZA ANINDA KONTROL ARAÇTA

Jalopnik sitesi Volvo'yla 2020 vizyonları hakkında konuştu; yeni XC90'ı inceleyince vizyonlarını gerçekleştirme adına söylediklerinin doğru olup olmayacağını test etti.

Ana fikir aracın kazaları önlemesi ya da en azından kaza anında çevrede ve şoför mahallinde gelişen olaya göre kazanın etkisini en aza indirgemesi. Kısaca şöyle diyebiliriz; siz kontrolü kaybettiğinizde yeni XC90 kontrolü sizden devralıyor.

XC90'IN BECERİLERİ

Yeni XC90'nın otomatik fren sistemi virajlarda, kavşaklarda, geceleri, düz yolda ilerlerken bisikletlere, araçlara ve yayalara çarpmanızı, yoldan çıkmanızı; arka çarpışma algılayıcısı (rear-collision detection), otomatik kemer germe (automatic belt tensioning), yoldan çıkma koruması (run-off road protection), omurganıza isabet edecek dikey kuvveti üçte bir oranında azaltacak akıllı koltuklar ve sayısız hava yastıklarıyla engelleyecek şekilde geliştirilmiş.

YÜZDE 47'Sİ DEMİR ALIŞIMLI BOR ÇELİĞİ
Aynı zamanda aracın %47'si zarar verilmesi çok güç demir alışımlı bor çeliğinden yapılmış. Bütün bunlar çok etkileyici fakat Volvo'nun durmaya niyeti yok gibi bir sonraki adım onları kendi kendini idare edebilen araç fonksiyonlar ve arabalar arası geliştirilmiş iletişime götürecek gibi duruyor.
<< Önceki Haber Ve kaza yapınca içinde ölmeyeceğiniz aracı yaptılar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER