Yaz aylarında altın fiyatlarına dikkat!

Piyasalarda bekleyiş devam ediyor. Darphane çalışanlarının aldığı grev kararı altın fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Yaz aylarında altın fiyatları nasıl olacak?

  • Başbakan Yardımcısı Ali Babacan olayların en çok borsayı vurduğunu açıkladı.
  • Uzmanlara göre Altın Fiyatları yaz aylarında düşecek. Tahmini çeyrek fiyatları: 130-125-120 TL arası...
  • Darphane grevinin piyasaları etkilemeyeceğini ifade etti.

Taksim Gezi parkı olaylarıyla piyasalarda oluşan olumsuz hava etkisini yitirmeye başladı mı?

Piyasa Uzmanı Röportaj 1: "Taksim gezi protestolarıyla ilgili bir miktar tedirginlik oluştu. Ama daha sonra o bölgenin boşaltılmasıyla birlikte olayların biraz daha sakinleştiğini görüyoruz. Bunun da piyasa üzerinde bir miktar olumlu etkisi olduğunu görüyoruz."

İstanbul'daki Euromoney Eurasia Financial Forum'da konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Gezi Parkı olaylarının en çok borsayı vurduğunu söyledi. Babacan, 26 Mayıs-17 Haziran tarihleri arasında Borsa'dan 1.35 milyar dolar net sermaye çıkışı olduğu bilgisini verdi.

Uzun süre düşüş eğilimi gösteren altında ise son dönemde artış olmuştu. Peki altın yaz aylarında nasıl bir seyir takip edecek?

Röportaj 2: "Altın fiyatları yaz aylarına doğru biraz daha gerileyeceği kanaatindeyim. Şu anda 140 liradan sattığımız çeyrek altın muhtemelen yaz aylarında 130-125-120 TL ye kadar gerilemesi söz konusu olabilir."


Altın piyasasını tedirgin eden haberse Darphane ve Damga Matbaası çalışanlarından geldi. Basın-İş Sendikasına üye çalışanlar, 25 yıl sonra ilk kez grev kararı aldı.

Röportaj 3: "Piyasada yeterince rezerv var. Stoklar var sektörün elinde. Ayrıca şu an 3 etapta darphaneden çıkması beklenen cumhuriyet altını çeşitleri var. Bunlar grev olsa bile karşılayacak düzeyde diye düşünüyorum. Grev kararı bildirisi darphaneye asılmış olmasına rağmen grevin ancak 1 buçuk ay sonra başlaması söz konusu." 

<< Önceki Haber Yaz aylarında altın fiyatlarına dikkat! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER