"Ekonominin kitabını yazdık" diyen Erdoğan'a cevap

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu ile bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu basın açıklaması yaptı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "ekonominin kitabını yazdık" söylemine cevap veren Kılıçdaroğlu, "Zırvalıklar ve saçmalıklarla karşı karşıyayız. Ekonominin kitabı yazılmış. Böyle bir anlayışı hiç görmedim hiç tanıkta olmadım" dedi.

SHABER3.COM

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile TOBB’daki makamında bir araya geldi.

Ziyarette Kılıçdaroğlu’na, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Bülent Kuşoğlu, Ahmet Akın ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak eşlik etti.

Cumhuriyet'in haberine göre ziyareti sonrası konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer biz iç piyasayı büyütmek istiyorsak, ihracat yapmak istiyorsak güçlü bir sosyal devleti inşa etmek zorundayız. Ekonominin kitabını nasıl yazdığın belli, Türk lirasının dolar karşısında nasıl eridiği de belli. Bu zırvalıklara ve saçmalıklara asla itibar etmesinler, bizi dinlesinler. Ülkenin sorunlarıyla nasıl mücadele edeceğimizi içeride anlattık daha da anlatmaya devam edeceğiz. İstihdam yaratana her zaman saygımız var. Alın teri döken esnaf kendini yalnız hissetmesin. Onları korumak, önlerindeki engelleri kaldırmak için elimizden geleni yapacağız. Biz iktidar olduğumuzda esnafın önündeki bütün engelleri kaldıracağız," dedi.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Hiç kimse üretim yapan, alın teri döken, ihracat yapan, iç piyasaya mal üreten ne sanayicisi ne tüccarı ne esnafı hiç kimse kendini yalnız hissetmesin. Geliş amacımızın öznesi bu. Bu ülkenin üretimle, alın teriyle büyüyeceğini ve kazanacağını biliyoruz. Eğer bunu yapabilirsek Türkiye’yi hızla büyütebiliriz. Onları korumak, haklarını savunmak, önlerindeki engelleri kaldırmak için CHP olarak elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz.

Biz iktidar olduğumuzda ‘işletme dostu’ mevzuatı mutlaka hayata geçireceğiz. Onların önlerindeki bütün engelleri kaldıracağız. Ülkeyi fakirleştirip, ihracat yapacağım diye inatlaşma içine giren bir anlayışla karşı karşıyayız.

‘Ne kadar çok fakir olursa o kadar çok ihracat yapacağız ve buradan gelir elde edeceğiz’ diye akla mantığa sığmayan bir abesle, düşünceyle karşı karşıyayız. Bu düşünceyi asla doğru bulmuyoruz. Türkiye’nin fakirleşmesi, ekonomide ciddi kayıplar vermesi demektir.

Türkiye fakirleşirse iç piyasa talebinin de olmayacağını, daralacağını hepimiz biliyoruz. Bugün Türkiye’nin yaşadığı dramlardan birisi de budur. Vatandaşa, emekliye, işçiye, memura vermiyorsunuz; esnaf kazanamıyor. Peki insanlar nasıl alışveriş yapacaklar. İç piyasada sorunumuz var."


<< Önceki Haber "Ekonominin kitabını yazdık" diyen Erdoğan'a cevap Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER