Ekran karartmaya dünyadan büyük tepki

Türkiye'de medyaya yapılan el koyma ve sansüre dünyadan tepkiler çığı gibi büyüyor. ABD'li milletvekilleri Türkiye'deki medya baskısına ilk kez bu kadar sert çıktı.

Ekran karartmaya dünyadan büyük tepki

Turkiye’de Koza İpek medya grubuna polis baskınıyla el konulması ABD kongresini ayağa kaldırdı. Milletvekilleri ardı ardına attıkları tweetlerle Erdoğan ve AKP’ye ağır eleştirilerde bulundu. Birkaç gün önce bizzat ABD Başkanı Barrack Obama’ya 65 imzayla gönderilen mektupta basın özgürlüğüne vurulan darbelerden dolayı seçim güvenliğinden endişe ettiklerini ileten milletvekilleri bu kez de Koza İpek grubuna el konulmasına karşı çıktı.
 

Lorretta SanchezKaliforniya (Demokrat)
Hükümetin Koza İpek grubu’na el koyması demokratik Türkiye için bir tehdittir. Biz adil seçimler ve ifade özgürlüğü adına demokrasiyi desteklemek zorundayız.

 
Randy Weber – Teksas (Cumhuriyetçi)
Seçimlerden birkaç gün önce Türkiye yönetimini eleştiren medya grubuna el kondu. Bana çok şüpheli geliyor



Paul Gosar – Arizona (Cumhuriyetçi)
Türkiyede yönetimin ifade özgürlüğünü sindirmeye çalışması kabul edilemez. Amerikalı liderler tarafından şiddetle kınanmalı.




David Schweikart – Arizona (Cumhuriyetçi)
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP yetkililerini özgür basına destek vermeleri ve medya organlarını susturmaya çalşmaktan vazgeçmeleri konusunda uyarıyorum.





Scott Perry - Pennsilvanya (Cumhuriyetçi)
 
Ffreedom House’dan ve diğer haberlerden öğrendiğim kadarıyla seçimlerden hemen önce Türkiye’de medya organlarına el konulması çok moral bozucu.





Senatör Patrick Leahy - Vermont (Demokrat)
 
Türkiye’de habercilik yapan Koza İpek grubuna el konulması büyük bir hayal kırıklığı. İfade özgürlüğü en temel haktır. 


Sheila Jackson Lee – Teksas (Demokrat)
Gazetecilerin ifade hürriyetine yönelik bu el koymadan dolayı büyük üzüntü duyuyorum.
 

Bir yandan toplu olarak 65 imzayla başkan Obama’yı yeniden uyaran milletvekilleri bir yandan da kendi şahsi tweeter hesaplarından tepkilerini dile getiriyor. Bazı milletvekilleri de ABD kongresinde söz alarak yaşananlardan duyduğu endişeyi ABD meclis kürsüsünden ifade etti. Cumhuriyetçi Dave Trott , "Türk vatandaşları her türlü özgür düşünceyi ve haberi duymayı hak ediyor. Gazeteciler sadece işlerini yaptıklarından dolayı tehdit edilmemeli kanuni yaptırımlara maruz bırakılmamalı." dedi.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Ekran karartmaya dünyadan büyük tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER