Ekrem İmamoğlu'na 'casusluk' suçlamasından tutuklama kararı
⏱ Okuma Süresi 4 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 27 2025
Paylaş
X Post
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan "Casusluk" soruşturması kapsamında Ekrem İmamoğlu, Merdan Yanardağ ve Necati Özkan, tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti. Mahkeme İmamoğlu, Yanardağ ve Özkan için tutuklama kararı verdi!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Silivri’de tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, cuma günü başlatılan “casusluk” soruşturması kapsamında bu sabah 10.30 sıralarında Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirildi.
İBB’ye yönelik “mali” soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra ilk defa Çağlayan’a getirilen İmamoğlu’nun ifade işlemleri, 5 saat gecikmeli olarak saat 16.05’te başladı.
Ayrıca soruşturma kapsamında gözaltına alınan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, İmamoğlu’nun danışmanı ve kampanya direktörü Necati Özkan'ın ifade işlemleri de akşam saatlerinde başladı.
"SİYASAL CASUSLUK" SUÇLAMASI YÖNELTİLDİ
Yanardağ, İmamoğlu ve Özkan'ın savcılık ifadeleri 22.00 sıralarında tamamlandı.
4 Temmuz'de "casusluk" suçundan tutuklanan Hüseyin Gün'ün de etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini belirterek ifade verdiği öğrenildi. Aynı soruşturma kapsamında İsttelkom AŞ’nin tutuklu Genel Müdürü Melih Geçek de gün içinde ifade verdi
Savcılık İmamoğlu, Yanardağ ve Özkan'ı, Türk Ceza Kanunu'nun 328/1. maddesiyle düzenlenen "siyasal casusluk" suçlamasıyla Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk ederken güncel soruşturma kapsamında etkin pişmanlıktan yararlanmak için ifade veren Hüseyin Gün, 4 Temmuz'da yine "casusluk" suçundun tutuklandığı için Melih Geçek de başka bir suçtan tutuklu bulunduğu için cezaevine geri gönderildi.
TCK 328/1: Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askerî casusluk maksadıyla temin eden kimseye onbeş yıldan yirmi yıla kadar hapis cezası verilir.
TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ
Ekrem İmamoğlu, Merdan Yanardağ ve Necati Özkan'ın sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgusu tamamlandı.
İfadelerin ardından Sulh Ceza Hakimliği "Casusluk" suçlaması yöneltilen İmamoğlu, Yanardağ ve Özkan hakkında tutuklama kararı verdi.
BAŞSAVCILIK’TAN AÇIKLAMA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasında “Şüpheliler Ekrem İmamoğlu, Merdan Yanardağ ve Necati Özkan’ın; Soruşturma kapsamında özet olarak örgüt lideri Ekrem İmamoğlu’nun Cumhuriyet Halk Partisi’nin yasa dışı yöntemlerle ele geçirilerek Cumhurbaşkanlığı adaylığı için fon oluşturmak ve bu amaç doğrultusunda mali nitelikli suçları işleme amacını matuf İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütünün Casusluk faaliyetleri kapsamında başta İstanbul ilindeki vatandaşlarımızın kişisel verilerinin yabancı ülke istihbarat birimlerine aktarılması eylemleri ve benzeri eylemler ile bu birimlerin unsurlarının talimatı ve yönlendirmesiyle faaliyetlerde bulunma eylemleri gerekçesiyle üzerlerine atılı “Siyasi Casusluk” suçundan sevk edildikleri İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla tutuklanmalarına karar verilmiştir” denildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ömer Çelik Fotoğrafı Sonrası Yargı Adımı: İki Gazeteci "Dezenformasyon" Suçlamasıyla Tutuklandı2.Strazburg’dan Kritik Ziyaret! AKPM Başkanı Petra Bayr Türkiye’ye Geliyor: Masada Neler Olacak?3.Atilla Taş’ın En Zor Vedası! Kızının Tabutuna Sarılıp Feryat Etti: "Babam Ben Geldim..."4."Amaç Tüm Cemaatleri Suç Örgütü Kapsamına Sokmak!" Alparslan Kuytul’dan Cezaevinden Yeni Açıklama5.Soygun Fonu! AKP'den Fon Krizine 9 Maddelik Düzenleme: Yük Hazine’ye Değil Sorumlulara Yüklenecek
6.Soygun Fonu! Erdoğan’dan Muhalefete 'Para Kuleleri' Göndermesi: "Önce Bunun Hesabını Vereceksin"7.Bir Fotoğraf Paylaştılar, Tutuklama Talep Edildi! Gazeteciler İçin Adliyede Kritik Saatler8.TİP Milletvekili Ahmet Şık’tan Korkutan Haber! Eskişehir’de Acil Anjiyoya Alındı9.MHP'den Muhalif Kanallar İçin Şok Çağrı! "Sahiplik Yapıları İncelensin, Lisanslar Değerlendirilsin"10.Yapay Zekâ Polise Sahte Cinayet İhbarı Attı: Anthropic Skandalı 2 Ay Sonra Fark Etti

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

NUMAN YILMAZ YİĞİT

SAFVET SENİH

ÇOK OKUNAN HABERLER

Ömer Çelik Fotoğrafı Sonrası Yargı Adımı: İki Gaze...

Strazburg’dan Kritik Ziyaret! AKPM Başkanı Petra B...

Atilla Taş’ın En Zor Vedası! Kızının Tabutuna Sarı...

"Amaç Tüm Cemaatleri Suç Örgütü Kapsamına Sokmak!"...

Soygun Fonu! AKP'den Fon Krizine 9 Maddelik Düzenl...







