El-Kaide ve IŞİD'e operasyon yapan 19 polis gözaltına alındı


Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla geçen yıl El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide ve IŞİD'e yönelik operasyon yapan polislerden 10'u Van'da gözaltına alındı. Gaziantep, Kayseri, Ordu, Mersin, Ankara, Adana, Aydın ve Manisa'dakilerle birlikte toplam gözaltı sayısının 19'a ulaştığı bildirildi.

Gözaltına alınan polislerin avukatı Reşat Bozkurt, müvekkillerinin yürütülen soruşturma ile ilgili olarak ifade vermek istediklerini geçen hafta Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe ile ilettiklerini, bu taleplerini iki kez yinelediklerini fakat taleplerinin kabul edilmediğini ve operasyonun algı oluşturmak için yapıldığını söyledi.

EL-KAİDE VE IŞID'E OPERASYON YAPMIŞLARDI

Gözaltına alınan polisler, 14 Ocak 2014 tarihinde Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Van merkezli Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'de El Kaide ve IŞİD terör örgütlerine yönelik operasyon yapmıştı. Operasyonda El-Kaide'nin Ortadoğu'da 2. ismi olarak iddia edilen İbrahim Şen ve El Kaide Türkiye yapılanması sorumlularından olduğu ileri sürülen Halis Bayancuk yakalanmıştı. Terör örgütlerine yönelik operasyonu başlatan Van Terörle Mücadele Şube Müdürü Serdar Bayraktutan da operasyonu tamamlanmadan görevden alınarak Koruma Şube Müdür Yardımcısı yapılmıştı. Bayraktutan daha sonra tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilmişti.


CİHAN
<< Önceki Haber El-Kaide ve IŞİD'e operasyon yapan 19 polis gözaltına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER