Elazığ Belediyesi'ne sert tepki: Yoksul ve muhtaçlar, siyasete alet ediliyor


AK Partili Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın Ramazan ayı dolayısıyla maddi durumları iyi olmayan vatandaşlara verdiği 100 lira limiti olan sosyal kartların fotoğraflarının belediye tarafından paylaşılması vatandaşlar ve siyasiler tarafından tepki ile karşılandı. Yoksul ve muhtaçların siyasete alet edildiğini savunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi (YİK) Selami Ekici, "İnsan onurunu rencide eden bu tablo İslam anlayışının Türkiye'yi yönetenler tarafından ne kadar erozyona uğradığının göstergesidir." dedi.

Sosyal kart dağıtılan vatandaşların fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılması ve belediye tarafından basına servis edilmesini eleştiren Ekici, "Sağ elin verdiğini sol el görmez ve yardım yapan ile yardım edilenin birbirini görmediği 'Sadaka Taşı' kültürüne sahip bir topluma yakışmayan görüntüler. Elazığ Belediyesi'nin yapmış olduğu insan onur ve haysiyetini kırıcı inanç ve kültürümüze ters bir durum. Umuyoruz ki bu bir yanlışlıktan dolayı yaşanmış olsun. Tersini düşünmek bile istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yoksul ve muhtaçların siyasete alet edildiğini vurgulayan Ekici, şunları kaydetti: "İnsan onurunu kıran, insanları rencide eden bu olay Türkiye'yi yönetenlerin İslam anlayışını son yıllarda nasıl erozyona uğrattığının, ahlak ve kültürel değerlerimizin nasıl ayaklar altına alındığının göstergesidir. Geçmiş yıllarda dinin siyasete alet edildiğini gördük. Bugünlerde de bu yapılıyor. Yoksul ve muhtaçları siyasete alet edenleri şiddetle kınıyoruz."

Elazığ Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtımı yapılan sosyal kartlar belediye basın birimi tarafından basın mensuplarına 'Elazığ Belediyesi'nden vatandaşa bayram ve Ramazan desteği' başlığı altında servis edildi. Söz konusu fotoğraflar, Elazığ Belediyesi'nin internet sitesinde de bulunuyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Elazığ Belediyesi'ne sert tepki: Yoksul ve muhtaçlar,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER