Elektriğe zam sonrası, kesintilerde tarihi düşüş


Tüketici Birliği Federasyonu'nun Ocak ayı Elektrik Kesintisi Endeksi (EKE) sonucuna göre; elektriğe yapılan zam sonrası, kesintilerde tarihi düşüş yaşandı. Bu düşüşte Ocak ayında elektrik fiyatlarına yapılan yüzde 6,8 oranındaki zam ve dağıtım şirketlerinin planlı kesintiler yerine plansız kesinti uygulamasına geçiş yapmalarının etkili olduğu kaydedildi.

Elektrik enerjisi hizmeti sunumundaki kalitesizlik ve istikrarsızlığa dikkat çekmek amacıyla hazırlanan söz konusu endeks, dağıtım firmalarının 'planlı kesintiler' olarak duyurduğu bilgiler toplanarak hazırlanıyor.

Buna göre; Elektrik Kesintisi Endeksi (EKE) oluşturulmaya başlandığı 2015 Mart ayından bu yana geçen 11 aylık süre içinde 26 bin 108 gün, 870 ay ya da 72 yıla tekabül eden 626 bin 595 saat elektrik kesintisi uygulandığı kaydedildi.

Kayıp-kaçağın en çok olduğu Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde en az kesinti, az olduğu bölgelerde ise elektrik kesintisi rekoru kırıldı.

Tüketici Birliği Federasyonu'nun topladığı verilere göre; 2015 yılı Mant ayından bu yana en az kesinti 35 bin 367 saat ile 2016 Ocak ayında gerçekleşti. Bu düşüşte Ocak ayında elektrik fiyatlarına yapılan yüzde 6,8 oranındaki zam ve dağıtım şirketlerinin planlı kesintiler yerine plansız kesinti uygulamasına geçiş yapmalarından kaynaklandığı tespit edildi. Planlı kesinti duyurusu yapılmadığı halde, arıza gerekçesiyle Türkiye'nin birçok yerleşim yerinde elektrik kesintisi yaşandığına dair haberlerdeki artış da dikkat çekiyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Elektriğe zam sonrası, kesintilerde tarihi düşüş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER