Elvan’ın yerine Berat'ın 'tezini yazıveren' Erişah Arıcan mı atanacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın istifa edeceği yönündeki iddialara bir yenisi eklendi. Elvan'ın görevden her an ayrılabileceği, yerine eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın doktora tezi danışmanı Erişah Arıcan’ın getirileceği iddia edildi.

SHABER3.COM

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bu yolda ben, faizi savunanla olamam, olmam” sözlerinin hedefi olduğu iddia edilen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın görevden her an ayrılabileceği yönündeki iddiaların Ankara’da ağırlık kazandığı belirtildi.
 
T24’te yer alan habere göre, Elvan’ın ayrılığı sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ikiye bölüneceği ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un Hazine, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Erişah Arıcan’ın ise Maliye Bakanlığı’na getirileceği öne sürülüyor.

Erişah Arıcan, aynı zamanda eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın doktora tezi danışmanıydı.

Arıcan, aynı zamanda Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyesi, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürütüyor.

Berat Albayrak’ın doktorasını tez danışmanı Erişah Arıcan’ın sayesinde alması ve Arıcan’ın yükselişi çok tartışılmıştı. Berat Albayrak’ın mail hesabının hacklenmesiyle özel yazışmaların ortaya saçılmasıyla haksız doktora unvanı aldığı ortaya çıkmıştı. Maillerden Albayrak’ın doktora tezinin sunumunu danışmanı olan Prof. Dr Erişah Arıcan’ın hazırladığı ya da asistanlarına hazırlattığı net şekilde anlaşılıyordu. Erişah Arıcan’ın Nisan 2016’da Borsa İstanbul Yönetim Kurulu’na girdiğini, Eylül 2018’den beri de başkan atandığını, aynı zamanda Türkiye Varlık Fonu yönetimine getirilmişti.

BERAT ALBAYRAK'IN TEZİNİ BİZZAT ERİŞAH ARICAN'IN YAZDIĞI İFŞA OLMULTU

Erişah arıcan’ı tanır mısınız? Berat Albayrak’ın herkese açık mail kutusunda görene kadar ben tanımazdım. berat bey'in “dr.” unvanını ona borçlu olduğunu oradan öğrendim. sonra türkiye varlık fonu yönetiminde erdoğan ve albayrak’tan sonra 3. isim olarak onun adını görünce haydaa dedim sonra berat bey istifa etti, erişah hanım 2. isim oldu. ayrıca 2018’den beri borsa'nın başına erişah hanım getirilmiş. biliyorsunuz varlık fonu geçen hafta borsa İstanbul hissesinin bir kısmını katar’a satmıştı. kişiler ve kurumlar bu kadar iç içe geçince biraz araştırayım dedim.

tepede işlerin nasıl döndüğünü araştırmaya anlamaya çalıştım. tüm bunları sizinle paylaşmak için buradayım. vaktiniz varsa konuyu biraz gerilerden almak istiyorum.

2008'de berat albayrak'ın doktora tez danışmanı doç. dr. hasan eken olmuştur. berat bey tez izleme komitesine gitmez. ocak 2009'da berat bey’e okuldan mail gelir. “tez danışmanınız doç. dr. hasan eken sizi çağırıyor.” yazmaktadır. berat bey oralı olmaz.
https://wikileaks.org/berats-box/emailid/30512…

haziran 2009'da okuldan bir mail daha gelir. “danışmanınız doç. dr. hasan eken hocamız teziniz ile ilgili yapmış olduğunuz çalışmaları en kısa zamanda kendisine göndermenizi rica ediyor.” yazmaktadır. berat bey ısrarla tez danışmanı hocasına yanıt vermez.
https://wikileaks.org/berats-box/emailid/12227…

ekim 2009'da bir mail daha gelir “tez danışmanınız olarak prof. dr. erişah arıcan'ın atanmasını istediğinizi belirten dilekçeniz onaylandı” yazmaktadır. berat bey, danışmanının taleplerini yerine getirmektense danışmanını değiştİrmek istemiş ve başarmıştır
https://wikileaks.org/berats-box/emailid/18379…

2 haziran 2010’da berat bey’in yeni tez danışmanı erişah hanım ona bir mail gönderir. tez izleme komitesinde sunumu yapılacak dosyayı hazırla(t)mış ve göndermiştir. berat bey şanslıdır. tezinizi sizin yerinize hazırlayan tez danışmanı herkese nasip olmaz.
https://wikileaks.org/berats-box/emailid/4656…

28 haziran 2010’da, erişah hanım, bir yandan berat bey’in tezini hazırlarken bir yandan da husumetli olduğu şahısla ilgili ankara’daki toplantıya berat bey’in müdahale etmesini ister. o dönem hiçbir resmi görevi olmayan damat berat olumlu yanıt verir.
https://wikileaks.org/berats-box/emailid/51771…

temmuz 2010'da erişah hanım berat bey'e “ekteki kod adı bretonwoods olan dosya ile tezi yolluyorum.” der. yani berat bey'in yazması gereken tezi danışman hocası yazıp onun onayına sunmuştur. bu süreçteki hediyeler için teşekkür etmeyi de ihmal etmemiştir. https://wikileaks.org/berats-box/emailid/51816…

aradan geçen sürede erişah arıcan, öğrencsi berat albayrak'a düzenli raporlar vermeyi sürdürmektedir. onun yerine yazdı(rdı)ğı tezin nasıl gittiğini sürekli olarak bildirmektedir.
https://wikileaks.org/berats-box/emailid/13268…
https://wikileaks.org/berats-box/emailid/4190…
https://wikileaks.org/berats-box/emailid/10214…

22 kasım 2010’da tez danışmanı olan hoca, öğrencisine, "tez bitti. sadece düzeltmeler kaldı. yapamayacaksanız, onu da biz yapalım.” diye yazar.
https://wikileaks.org/berats-box/emailid/53675…

yine aynı tarihli (22 kasım 2010) bir mailden anlarız ki, berat bey hocasının ona gönderdiği tezdeki düzeltmeleri bile kendisi yapmamaktadır. mehmet muş isimli biri, ekibiyle birlikte, onun yerine bu işi halletmektedir. mehmet muş ismi tanıdık geldi mi? https://wikileaks.org/berats-box/emailid/11174



<< Önceki Haber Elvan’ın yerine Berat'ın 'tezini yazıveren' Erişah... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER