Elveda Euro 2016

A Milli Futbol Takımı’mız, Euro 2016’ya grup aşamasında veda etti. Türkiye adını son 16 takım arasına yazdırmaya çok yaklaştı; ancak dün E Grubu’nda alınan skorlar yüzlerimizi astı.

Elveda Euro 2016

D Grubu’nu 3. sırada tamamlayan Millilerin ‘en iyi 4 grup üçüncüsü’nden biri olabilmesi ve tur atlatabilmesi için 3 ihtimal vardı. 

Dün önce 19.00’da başlayan büyük heyecanı yaşadık. F Grubu’nda Macaristan ile Portekiz 3-3 berabere kalınca Portekiz’in elenmesine ilişkin beklentilerimiz karşılıksız kaldı. 

İzlanda’nın Avusturya’yı 2-1 yendiği müsabaka ise bizi hiç ilgilendirmiyordu. Saatler 22.00’yi gösterdiğinde ise E Grubu’ndaki müsabakalara kilitlendik. 

Liderliği daha önce garantileyen ve İspanya ile eşleşen İtalya’nın İrlanda’ya, Belçika’nın da İsveç’e kaybetmemesi lazımdı. Ama öyle olmadı. 

Tam ‘İki mücadele de berabere bitti ve sevindik’ derken goller peş peşe geldi. Belçika dakika 84’te Radja Nainggolan ile İsveç önünde üstünlüğü yakaladı. 

1-0’la da kazanmasını bildi. Fakat yedek ağırlıklı kadrosuyla sahaya çıkan İtalyanlar, 85’te İrlandalı Robbie Brady’ye engel olamadı. 

İrlanda 1-0’lık galibiyetle ‘en iyi 4 grup üçüncüsü’nden biri unvanını aldı. 

Fatih Terim ve öğrencilerinin Fransa’da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası serüveni de erken noktalandı.


Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER