'Emeklinin en yakın ilçe merkezine gidecek yol parası cebinde yoktur'


Türkiye İşçi Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Ahmet Degen, emeklinin ekonomik sıkıntı içerisinde yaşadığını belirterek, "Emeklinin değil bayramda kurban alacak parası, buradan en yakın ilçe merkezine gidecek yol parası cebinde yoktur." dedi.

Degen, dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Emeklilerin ekonomik imkansızlıklar içerisinde yaşama mücadelesi verdiğini ifade eden Degen, emeklilerin sosyo-ekonomik durumlarının iyileştirilmesi için hükümet nezdinde çalışma başlattıklarına değindi. Degen, "Emekli maaşları çok düşük. Bin 200 TL maaş alan emekli, parasının önemli kısmını ev kirasına ve ısınma amaçlı olarak doğalgaza veriyor. Elinde bir şey kalmıyor. Emekli geçen bayramda kurban kesemedi. Bırakın kurban kesmeyi buradan en yakın ilçe olan Pasinler'e gidecek yol parası cebinde yoktur." diye konuştu.

Emeklilerin maaş günlerinin, elektrik abone tahsil günlerinin sonrasına gelmesinin de mağduriyetlere yol açtığına dikkat çeken Degen, "Emekliler maaşları ayın 17'si ile 28'i arasında alıyor. Ancak elektrik tahsilat son günü o ayın 20'sine denk geldiği için emeklinin o ay ödeyemediği elektrik borcundan dolayı enerjisi hemen kesiliyor. Bu da emekli üyelerimizin mağduriyetine neden oluyor. Geçen Kurban Bayramı'nda çok sayıda işçi emeklisi bu nedenden dolayı karanlıkta kaldı, mağdur oldu." ifadeleri kullandı.

Erzurum'da 65 bin emeklinin bulunduğunun ve bunlardan 5 bininin derneklerine üye olduğunu da sözlerine ekleyen Ahmet Degen, "Emeklilerimizden derneğimize üye olmalarını istiyoruz. Emeklilerimizi TOKİ'den ev sahibi yapmak için girişimlerimiz oldu. Ayrıca hastanelerden üyelerimizin indirimli muayene ve tedavi olmaları için de protokol imzaladık." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Emeklinin en yakın ilçe merkezine gidecek yol parası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER