Ekonova: enerji tasarrufunda farklı çözüm

EKONOVA, Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaptı.

Ekonova: enerji tasarrufunda farklı çözüm

Şimdiye kadar yurt dışında yenilenebilir enerji alanında pek çok özel proje yöneten Kurtuluş Şahan tarafından kurulan EKONOVA, çevre dostu ve tasarruf sağlayan çözümleriyle fark yaratıyor.

Türkiye, bu alanda pek çok yeni girişime de sahne oluyor. Isıtma sistemlerinde maliyetleri önemli ölçüde azaltıp, yakıt tasarrufu sağlayacak, karbon ayak izini azalmayı destekleyecek en yenilikçi ve en çevreci ürünleri pazara sunmayı hedefleyen EKONOVA da bu zincire eklenen son halka oldu. Yenilebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliği üzerine çalışmalar yapan Kurtuluş Şahan tarafından kurulan EKONOVA, şimdiden enerji maliyetlerini azaltmak isteyen belediyeler, AVM’ler, oteller ve iş merkezlerinin dikkatini çekmeye başladı. 

EKONOVA’yı kurmadan önce yeşil enerji alanında detaylı Ar – Ge ve proje çalışmaları yürüten Kurtuluş Şahan, Londra’da bulunan ImperialCollege’in İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Cass Business School, City University, Londra’da MBA eğitimini tamamlayan Şahan, kariyerine WillisConsulting araştırma şirketinde Türkiye Deprem ve Taşkın modeli üzerinde çalışmalar yaparak başladı. 

Sürdürebilir enerji alanında EppingForestDistrict Belediye’sinde proje yöneten Şahan, İngiltere’nin en köklümüteahhitlik şirketi CostainGroupPLC’de Türkiye, Irak Ülke Koordinatörü olarak çalıştı. Ardından Sama Dubai şirketinde Dubai’de ve Tunus’daproje koordinatörlüğü yaptı. Şimdiye kadar birçok yurtdışı projesinde sürdürebilir ve çevreye duyarlı ürün ve çözüm geliştiren Şahan, bundan sonra şirketi EKONOVA ile Türkiye’deki enerji tasarrufu konusunda çalışmalar yürütecek.


<< Önceki Haber Ekonova: enerji tasarrufunda farklı çözüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER