Emlak alırken yapmanız gerek 3 şey

Konut işlemi gerçekleştirmeden önce yapmanız gereken üç şey var.

Emlak alırken yapmanız gerek 3 şey

. İnsanların, birçoğu için hayatları boyunca yaptıkları en büyük satın alma işlemi ev ve bu nedenle detaylı bir planlama gerektiriyor. Harekete geçmeden önce aşağıdaki üç maddeyi dikkate almakta fayda var.

Konut işlemi gerçekleştirmeden önce yapmanız gereken üç şey var. İnsanların, birçoğu için hayatları boyunca yaptıkları en büyük satın alma işlemi ev ve bu nedenle detaylı bir planlama gerektiriyor.wsj’ın haberine göre:Harekete geçmeden önce aşağıdaki üç maddeyi dikkate almakta fayda var.

1.ZAMANLAMA VE YATIRIM HEDEFLERİNİZİ BELİRLEYİN:Her yatırımda olduğu gibi öncelikle zamanlamanızı iyi ayarlamanız gerekir. Örneğin, alıcıysanız evi bir yıl sonra satmayı mı planlıyorsunuz? Öyleyse piyasanın bu süreç içinde yükseleceğine inanıyor olmalısınız. Piyasanın yükselmesini engelleyebilecek riskleri değerlendirdiniz mi? Emekliliğinizi geçireceğiniz ev ise kısa vadeli dalgalanmalardan etkilenmeden konut piyasasındaki döngülere dayanabilir misiniz? Likidite ihtiyacınızın yanı sıra beklentilerinizi de iyi anlamak söz konusu konutun sizin için iyi olup olmadığına dair doğru bir değerlendirmede bulunmanıza yardımcı olur.

2.FİNANSAL PLANINIZ ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİ DEĞERLENDİRİN:Bu satın alma finansal planlarınızı nasıl etkiler? Mortgage kredinizi, emlak verginizi, sigortayı ve ev bakım masraflarınızı karşılayabilir misiniz? Bu evi almak için yaşam giderlerinizi azaltmak zorunda mısınız? Eğer öyleyse ne kadar azaltmanız gerekiyor? İşinizi kaybetseniz bile ev giderlerini ödeyebilir misiniz? Bu satın alma işlemi emeklilik tarihinizi değiştirecek mi? Diğer yandan yüksek bir fiyattan satabilecek olsanız elinize geçen nakit ile ne yapmayı düşünürsünüz? Daha ucuz bir bölgede nakit parayla ev satın alıp mortgage kredisi kullanmamayı planlar mıydınız?

3.PROFESYONEL YARDIM ALIN:Bölgenizi iyi bilen bir emlakçı ile çalışmak komisyon ödemeye değer. Beraber çalışacağınız emlakçı karşılaştırmalı piyasa analizi de yapabiliyor olmalı.


<< Önceki Haber Emlak alırken yapmanız gerek 3 şey Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER