Hazar Adaları Urtim'e emanet

Yurtiçi ve dışında birçok başarılı projeye imza atan Kalıp ve İskele sistemleri Urtim, Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de 50 farklı büyüklükte yapay adadan oluşan ve 1 milyon kişinin yaşayacağı, 100 milyar dolarlık Hazar Adaları Projesi’nin de (Khazar Island New City) iskele ve beton kalıplarını veriyor.

Hazar Adaları Urtim'e emanet

Hazar Adaları’ Projesi Azeri işadamı Hacı İbrahim Nehramli’nin sahibi olduğu AvestaConcern şirketi tarafından Azerbaycan’ın başkenti Bakü'nün 28 kilometre güneyinde Hazar Denizi üzerinde inşa edilecek. Projede yer alması hedeflenen bin 50 metre uzunluğundaki Azerbaycan Towerise, Dubai'deki 828 metrelik' Burj Halife'den 222 metre daha uzun olacak. 2018 yılında inşasına başlanacak Azerbaycan Tower, dünyanın en yüksek ve en lüks binası olan 'Burj Halife'den unvanını alacak.

Urtim  Kalıp ve İskele Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar,Haydar Aliyev Kültür Merkezi,İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'ndenTüpraş'a kadar birçok projede yer aldıklarını dünyada başka bir benzeri olmayan, 1 milyon kişinin yaşamasının planlandığı 100 milyar dolarlık Hazar Adaları projesinin de iskele ve beton kalıplarını verdiklerini söyledi."Sadece Türkiye'de değil dünyada projeleri takip ediyoruz. Bu alanda Almanlar'ı yakaladık diyen Serdar Urfalılar, “Şu anda 25 ülkeye iş yapıyoruz. 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 20-25 büyüdük. Ciromuzun yüzde 60'ı ihracattan geliyor" dedi.AvestaConcern Yönetim Kurulu Başkanı Hacı İbrahim Nehramliise projeye bugüne kadar 2 milyar dolar harcadıklarını söyledi. 

Nehramli, Türk yatırımcılarla ortaklığa hazırım olduğunu belirterek, “Urtim’in yanında başka Türk şirketleri ve Türk müteahhitlerininde bu projede yer alması gerekiyor.Helikopter pisti, spor ve eğlence merkezleri, havalimanı, restoranlar, oteller, rezidanslar, golf sahaları, konser salonları ve hipodromun bulanacak” diye konuştu.Projenin Azerbaycan ekonomisi ve kalkınma adına önemli bir katkı sağlayacağını ifade eden Nehramli şöyle devam etti: “5 yıl sonra Azerbaycan’a gelen turist sayısı 5-6 milyonu bulacak diye düşünüyorum.Projemiz bittiği zaman Türkiye’deki gibi bizim de 20 milyon turisti burada görmemiz mümkün olacak. Buraya gelen bir daha gitmek istemeyecek.”

 Hazar Adaları’nda neler var?

 •Birbirlerine 150 kanalla bağlanıyor

• 50 yapay ada

•1,050 metre yüksekliğindeki dünyanın

en yüksek gökdeleni Azerbaycan Tower

Formula 1 pisti


•Dünyanın en büyük camisi


•Helikopter pisti

•200 bin kapasitelik 18 beş yıldızlı otel

•250 bin konut

•50 bin dairelik rezidans

•18 Hotel

•600 bin kişi istihdam edilecek


<< Önceki Haber Hazar Adaları Urtim'e emanet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER