İPKB 16 okulu yeniden yapıyor

İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından, İSMEP kapsamında 16 okulun yapılması çalışmalarına başladı.

İPKB 16 okulu yeniden yapıyor

Okullar tamamlandığında 582 derslikte 23 bin 230 öğrenci güvenli bir şekilde eğitim alma imkânına kavuşacak.

İstanbul’da, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında 16 okul daha depreme karşı yıkılıp yeniden yapılıyor. Okullar tamamlandığında 328 olan derslik kapasitesi 582’ye çıkarken, 23 bin 320 öğrenci de güvenli bir şekilde eğitim alma imkânına kavuşacaklar. 

İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), bugüne kadar yüzlerce okulu eğitim hizmetine sundu. 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinin ardından 2006 yılında hayata geçirilen İSMEP kapsamında, muhtemel afetlere karşı İstanbul'da başta okullar ve hastaneler olmak üzere kamu binaları İPKB tarafından yenileniyor.  
 
İPKB tarafından yıkılıp yeniden yapılacak okullar: Mustafa Kemal Anadolu Lisesi, Necatibey İlkokulu, Çatalca İmam Hatip Lisesi, Eyüp Dedekorkut Ortaokulu, Prof. Kaya İlkokulu, Kadıköy Mehmet Beyazıt Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Kağıthane Şair Yahya İlkokulu, Ege Sanayi İlkokulu, Kartal Sabiha Gökçen Kız Meslek Lisesi, Kurtköy Ticaret Meslek Lisesi, Cengizhan Anadolu Lisesi, Kağıthane Anadolu İHL Zişan Alkoç Ortaokulu, Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu, Ahievran TML ve İskenderpaşa İlkokulu.


<< Önceki Haber İPKB 16 okulu yeniden yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER