Via Properties'ten 125 milyonluk finansman anlaşması

Finansbank, Via Properties tarafından Tuzla’da gerçekleştirilen Viaport Marin ve şu ana kadar tamamlanmış diğer projelerin finansmanına yönelik olarak toplam 125 Milyon Euro’luk 8 yıl vadeli proje finansmanı anlaşması imzaladı.

Via Properties'ten 125 milyonluk finansman anlaşması

Finansbank, Via Properties tarafından Tuzla’da gerçekleştirilen Viaport Marin ve şu ana kadar tamamlanmış diğer projelerin finansmanına yönelik olarak toplam 125 Milyon Euro’luk 8 yıl vadeli proje finansmanı anlaşması imzaladı. Finansbank, proje bedelinin tamamını tek başına karşılayacak. Finansbank ile Via Properties grubu arasında, Tuzla’da gerçekleştirilen Viaport Marin yatırımının yanı sıra grubun finansal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla proje finansmanı anlaşması imzalandı. Gelir getiren gayrimenkul, enerji, altyapı ve özelleştirme finansmanları başta olmak üzere proje finansmanındaki aktif rolünü başarılı projelerle sürdüren Finansbank, Via Properties’in Viaport Marin ve şu ana kadar tamamlanmış diğer projelerinin finansmanına yönelik olarak toplam 125 Milyon Euro’luk 8 yıl vadeli proje finansmanını tek başına karşılayacak.

Finansbank ve Via Properties grubu arasındaki kredi sözleşmesi imza törenine Finansbank’tan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Şahinbaş,  Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ömür Tan, Proje ve Yapılandırılmış Finansman Direktörü Engin Turhan, Ticari Bankacılık Satış Yönetimi Direktörü Mete Güner, Finansbank Bölge Müdürlerinden Bora Ecer, Proje ve Yapılandırılmış Finansman Müdürü Nursel Ayyıldız, Güneşli Şube Müdürü Çetin Özel, Proje ve Yapılandırılmış Finansan Yönetmeni Barış İnal katıldı. Törende Via Properties grubundan Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kul, Grup CFO İsmail Tuna, Via DMC Kiralama Direktörü Ogün Turanlı, Viaport Venezia Satış ve Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu, Crowne Plaza Satış Pazarlama Direktörü Bilge Kasırga, Via DMC Finans Müdürü Erdinç Çöl, Crowne Plaza İstanbul Asia Operasyon Direktörü Davut Duman ve Via DMC İnsan Kaynakları Direktörü Elif Barutçu hazır bulundu.

“Bugün hem İstanbul hem de Türkiye ekonomisi için oldukça önemli olduğuna inandığımız bir finansman ortaklığını duyurmaktan gurur duyuyoruz” diyen Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Şahinbaş  “Finansbank olarak Via Properties ile proje finansmanı kapsamında başlatılan bu çalışmanın ilişkilerde bir başlangıç olacağını, ilerleyen dönemde bireysel bankacılık, kredi kartları, POS gibi farklı bankacılık ürünlerinde de genişleyecek işbirliklerine imza atacaklarını söyleyerek, anlaşmanın hayırlı olmasını diledi.

Finansbank’ın proje finansmanında iddialı olduğunu ve 2014’te bu alana daha da ağırlık vereceklerini belirten Finansbank Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ömür Tan, imza töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “2014 ve önümüzdeki yıllarda proje finansmanındaki yüksek hedeflerimiz doğrultusunda Via Properties grubu ile başarılı bir ortaklığa imza atmış bulunuyoruz. Bu işbirliğimizin sadece proje finansmanı alanında değil, bireysel bankacılık, kredi kartları gibi diğer bankacılık ürünlerimizde de artarak devam edecek. Türkiye’nin büyümesinde lokomotif sektörlerden olan gayrimenkul sektörüne yapılan yatırımların bankacılık sektörünün desteği ile ülkemizin ihtiyacı olan büyüme istikrarı konusuna önemli katkılar yapacağı kanaatindeyiz. Finansbank olarak bu büyümede üzerimize düşeni en iyi şekilde yaptığımız gibi ilişkilerimizi sürekli geliştirmek için çalışıyoruz. 2014 yılında Kurumsal ve Ticari Bankacılık olarak, Proje Finansmanı ekibimizin gücünü de kullanarak hem mevcut müşterilerimizde büyüyerek, hem de yeni müşterilerimizin finansçısı olarak kredilerdeki pazar payımızı arttırmayı sürdürmeyi ve müşterilerimizle uzun süreli ve güvene dayalı ilişkiler kurmayı hedefliyoruz. Bünyesinde ilkleri ve yenilikleri barındıran projeleri ile başarılara imza atan Via Properties’in 2014 yılı sonrasında da önemli gayrimenkul projeleri ile İstanbul ve Türkiye’ye katkıda bulunacağına yürekten inanıyoruz.” 

Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ise, “Bugün gayrimenkul sektörünün en büyük anlaşmalarından birini Finansbank ile birlikte imzalamaktan dolayı gurur duyuyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 5 milyar TL’lik yatırım yapan grubumuz, Viaport Marin projesi ile İstanbul’a yeni bir cazibe merkezi kazandırmaya hazırlanıyor. Türkiye’de ilk ve dünyada sayılı olan mega marina projemiz Viaport Marin, Türkiye ve İstanbul’a katma değer sağlaması yönünden büyük önem taşıyor. 5 çıpalı marina konseptinde tasarlanan projemizde yine ilkleri hayata geçiriyoruz. Denizin üzerinde tasarlanan oteli, 750 yat kapasitesi, alışveriş üniteleri ve dev yeşil alanlarıyla, “Denizin tadını Tuzla buluşturan” projemizi Mayıs 2015’te halkımızın hizmetine açıyoruz” diye konuştu. 

ViaDMC CFO’su İsmail Tuna da, “Bugün burada sadece finansman olarak değil, Finansbank ile birlikte uzun sürecek bir işbirliğine de adım atıyoruz. Via Properties olarak Türkiye’de yapılmayanı yapmaya özen gösteren grubumuz, Viaport Marin projesi ile dünyada ses getirecek bir projeye imza atıyor. Eğlenceyi, alışverişi ve otelciliği içinde bulunduran karma projeler üreten Via Properties, Viaport Marin projesini de aynı hedefte tasarladı. Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak projemiz için Finansbank ile doğru bir işbirliğine imza attığımıza inancımız tam” dedi. 

Gayrimenkul geliştirme, perakende, turizm, eğlence ve enerji üretimi iş kollarına faaliyet gösteren ve otel işletmeciliği, enerji üretimi iş kollarında faaliyet gösteren Via Properties, İstanbul’un en başarılı AVM’lerinden Viaport AVM ve otelinin yanı sıra Vialand AVM ve Türkiye’nin en büyük temalı parkı olan Vialand Temapark’ın da yatırımcısı ve işletmecisidir. Bünyesinde konut, ticari üniteler içeren Viaport Venezia Projesi gibi yatırımları devam ettiren grup, Viaport Marin projesini 2015’te tamamlamayı planlıyor.  



<< Önceki Haber Via Properties'ten 125 milyonluk finansman anlaşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER