Emniyet’in ‘ATAK’ helikopteri gündem oldu: Nerede kullanılacak?

Emniyete ilk ATAK helikopteri teslim edildi. TSK için tasarlanan bu modelin Emniyetin elinde ne amaçla kullanılacağı merak konusu

SHABER3.COM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  emniyete teslim edilen ATAK hekilopterinin fotoğrafını "Sağ olasınız Sayın Cumhurbaşkanım. Emniyet Teşkilatı adına şükranlarımızı arz ediyoruz" mesajıyla paylaştı 

Bu mesaj ve fotoğrafla birlikte emniyetin elinde bulunan ağır silahlar yeniden tartışma konusu haline geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Taşınır Mal Yönetmeliği’nde tartışma yaratacak bir değişiklik yapılmıştı.

Değişikliğe göre “terör ve toplumsal olaylar”da TSK’ye ait silah ve taşıtlar, bakan onayıyla Emniyet ve MİT’e devredilebilecek.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç özel harekat müdürlüğü kanalıyla sahip olduğu silahların yanı sıra TSK'dan ilave araç gerece EGM'nin neden ihtiyaç duyduğunu sormuş, EGM'nin ihtiyaç durumunda TSK araç gereçlerinden faydalanmasının kapsamını sorgulamıştı.

Kılınç, "İhtiyaç duyulması halinde TSK’dan EGM’ye devredilecek olan ağır silah ve teçhizatı kullanacak olan uzman personel EGM bünyesinde bulunmakta mıdır? Bulunmamaktaysa TSK’dan EGM’ye devredilecek olan ağır silah ve teçhizat nasıl kullanılacaktır?" sorularını da yöneltmişti.  

TSK için tasarlanmış
TUSAŞ'ın sitesinde ATAK helikopterinin üretim amacıyla ilgili şu ifadeler yer alıyor "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin taarruz helikopteri ihtiyacını karşılamak amacıyla, T129 ATAK Helikopteri'nin Türkiye'ye özgü milli kabiliyetlerle donatılarak geliştirmesine karar verilmiştir. 2008 yılında yürürlüğe giren sözleşme sonrasında ilk uçuşunu 17 Ağustos 2011 tarihinde gerçekleştirilen helikopterin yaklaşık %95'lik ilk kısmı, yerli olanaklarla Türkiye'de üretilmekte olup, tüm görev teçhizatı Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın istek ve tecrübelerine en uygun biçimde yeniden tasarlanmıştır."

TSK için tasarlanan ATAK helikopterinin Emniyete ne amaçla verildiği merak konusu olmaya devam ediyor.
<< Önceki Haber Emniyet’in ‘ATAK’ helikopteri gündem oldu: Nerede... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER