Emniyet'ten 'Gözsüz de Görebilirim' projesine destek


Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü, Engelliler Destek Programı(EDES) kapsamında hazırlanan 'Gözsüz de Görebilirim' projesine destek verdi.

Yapılan açıklamada, "Bu proje ile Kırşehir'de yaşamakta olan dış çevre etkenlerinden dolayı ikametlerine kapanmış, kamu kurumlarına veya alışveriş merkezlerine birilerinden yardım almadan tek başlarına ulaşamayan, sürekli başka bir kişinin desteğine ihtiyaç duyan, bu nedenle toplum hayatına katılamayan görme engelli bireylerin toplum hayatına kazandırılması hedeflenmiştir." denildi.

Bu proje kapsamında Kırşehir'de kamu kurum ve kuruluşlarının yoğun olarak bulunduğu M. Ali Yapıcı Bulvarı'nda gerekli altyapı düzenlemeleri yapılarak, görme engelli vatandaşlar için engelsiz alan ilan edilecek. Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Valiliği önüne yerleştirilecek görme engelli vatandaşların kullanımına uygun iki adet kabartmalı harita ile kamu kurum ve kuruluşlarına ulaşımı kolaylaştırılacak. Ayrıca Kırşehir'de ikamet eden veya kente ziyarete gelen görme engelli vatandaşlar için tablet şeklinde kabartmalı harita hazırlanacak ve tespit edilen görme engelli vatandaşlara destek ziyaretleri yapılarak kabartmalı harita dağıtımı yapılacak.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın sonunda, "Görme engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılabilmeleri için vatandaşlarımızın 155 Polis İmdat hattını aramaları, adres ve iletişim bilgilerini vermeleri durumunda Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce kendilerine ulaşılarak katılımları sağlanacaktır." ifadeleri kullanıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Emniyet'ten 'Gözsüz de Görebilirim' projesine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER