Enes Kanter: Avrupa'daki basketbolcular Amerika'dakilerden daha yetenekli

Enes Kanter: Avrupa'daki basketbolcular Amerika'dakilerden daha yetenekli

NBA'da Oklahoma City Thunder'da forma giyen ve Türkiye'yi başarıyla temsil eden Enes Kanter, Avrupa'daki basketbolcuların Amerika'daki basketbolculardan daha yetenekli olduğunu söyledi.

Zirve Üniversitesi öğrencileriyle düzenlenen söyleşiye katılan Kanter, basketbol hayatına ilişkin samimi açıklamalarda bulundu. NBA'da 4'üncü senesini bitirdiğini söyleyen Kanter, bugünkü kazanımlarını, Türkiye'de Samanyolu Koleji'nde hem eğitim, hem ahlak, hem de basketbol konusunda aldığı temele borçlu olduğunu ifade etti. Basketbola nasıl başlanıldığının önemli olduğuna dikkat çeken Kanter, "Mesela ben basketbola ilk başlarken bana ailem bile inanmamıştı. Annem, 'Otur oğlum derslerine çalış, milyonlarca insan çıkıyor, sen mi çıkacaksın aralarından?' demişti. Kimse size inanmayabilir. En yakınlarınızdakiler bile. Bana annem bile inanmıyordu. Ama kendi isteğinizi belli bir disiplinde götürmeniz önemli." diye konuştu.

'UTAH JAZZ'DA MEHMET OKUR'UN BÜYÜK KATKISINI GÖRDÜM'

İlk gittiği takımın Utah Jazz olduğunu dile getiren Kanter, "Utahh Jazz'da inanılmaz bir Türk sevgisi vardı. İlk gittiğimde Mehmet Okur da oradaydı. Beraber bir maça çıkmıştık. O zaman bana çok yardımcı olmuştu. Allah kendisinden razı olsun. Okur, orada 7-8 yıl boyunca çok iyi performans sergiledi. Hem Utah Jazz seyircisi, oyuncuları, koçları çok benimsemişlerdi. Hem oyunuyla, hem karakteriyle, aile yaşantısıyla örnek bir oyuncuydu. Bizim kulübe Türkçe bile öğretmiş. Orada bıraktığı Türk Müslüman izlenimi oraya gittikten sonra çok işime yaradı." ifadelerini kullandı.

NBA'DA BİR MAÇA ÇIKIYORSUNUZ, KAMYON ÇARPMIŞA DÖNÜYORSUNUZ

NBA'a ilk gittiğinde çok heyecanlı olduğunu vurgulayan Kanter, çoğu kişinin bu lig konusunda yanlış bilgilere sahip olduğunu kaydetti. Kanter, "NBA'da savunma olmadığını, sadece şov amaçlı yapıldığını zannederler. Bu kesinlikle doğru değil. Dünyanın en iyi savunmacıları NBA'da. O 48 dakika öyle bir oynuyorsunuz ki, maçtan sonra, hani bir söz vardır 'Kamyon çarpmışa dönersiniz' diye... Aynen öyle oluyorsunuz. Ben maçtan sonra gider duş havuzuna atlarım hemen." şeklinde konuştu.

'NBA İLE AVRUPA BASKETBOLU ARASINDA FARKLAR VAR'

NBA basketbolu ile Avrupa basketbolu arasında çok fark olduğunu kaydeden Kanter, "NBA'daki bir kaç oyuncu hariç, Avrupa oyuncularının yeteneği Amerika'nın oyuncuların yeteneğinden daha üstün. Avrupa'daki herhangi bir oyuncunun yetenekleri çok az vardır Amerikalı oyuncuda. Tamam, onlarda atletik özellikler vardır, sıçrıyorlardır, atlıyorlardır ama basketbol yeteneği olarak Avrupalı oyuncular daha yetenekli." değerlendirmesinde bulundu.

'BENİM İÇİN ZİRVE, DEĞERLERİMİ EN ÜST SEVİYEDE TEMSİL ETMEK'

Kendisi için zirvenin, Türkiye, bayrak, dil, din, kültür, sevdiği değerler ve büyüklerini en üst seviyede temsil etmek olduğunu aktaran Kanter, "Benim bu sene son kontrat sezonum. Temmuzdan sonra kulübe bile almıyorlar. Sözleşmemiz bittiği için giremiyoruz kulübe. Kurallar böyle. Görüşmeler yapılacak. Ye eski kulübümde devam edeceğim ya da yeni bir kulüpte başlayacağım. Kulüp arayışları olacak. Bekleyip göreceğiz." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Enes Kanter: Avrupa'daki basketbolcular Amerika'dakilerden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER