Engelliler temsili askerlik yaptı


Mersin'de Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı tarafından Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen temsili askerlik töreninde duygu dolu anlar yaşandı.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nda düzenlenen törene Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan,
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, İl Jandarma Komutanı Alb. Ömer Uyan, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı SG. Alb. Fatih Erhan, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Baro Başkanı Alpay Antmen, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ile askeri personel ve engelli erlerin aileleri katıldı.
Engellilerin terhis belgelerini Mersin Valisi Özdemir Çakacak verdi.

Törende konuşan Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, yüce Türk milletinin vatan sevgisinin bir göstergesi olan temsili askerlik uygulamasının dünyada ilk ve tek olma özelliğine vurgu yaparak, "Temsili askerlik uygulaması kapsamında engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin 1 gün süresince askeri ortamı yaşama ve bu hazzı tatmalarına imkan sağlamaya çalıştık. Aramıza katılan silah arkadaşlarımızın ve ailelerinin duygu ve düşüncelerini paylaşmak bize manevi bir güç vermiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılan silah arkadaşlarımızın bugün burada edecekleri yemin, ömürleri boyunca haklı gururları olacaktır. Sevgili silah arkadaşlarımız; sizlerin sevgisinde, düşüncelerinde ve başarılarında engel yoktur. Tüm engelli vatandaşlarımıza, ailelerine ve katılımcılara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Engelli erlerden Uğur Kurt'un da duygu ve düşüncelerini aktardığı konuşmasının ardından hazırlanan pasta, protokol ve engelli askerler tarafından kesildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Engelliler temsili askerlik yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER