'Engellilere tanınan haklar bir bağış değil insan olma haklarının gereğidir'


Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, engellilere tanınan hakların bir bağış, bir iyilik değil, onların insan olmalarından kaynaklanan doğal hakları olduğunu söyledi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Sözen, "Onları insanca yaşatacak ortamları hazırlamak, üretici olarak topluma kazandırmak, herkesin ve belediyelerin en önemli sorumluluklardan. Yerel yönetimler olan bizlere, sivil toplum kuruluşlarına ve halkımıza düşen en önemli görev, engelli vatandaşlarımızı topluma kazandıracak girişimlere öncülük etmek olmalıdır." dedi.

Her sağlıklı bireyin bir gün engelli kalabileceğini belirten Sözen, engellilerin sorunlarını aşmada herkesin kenetlenerek birlik olması gerektiğinin altını çizdi. Manavgat'ta engellilere hizmet vermek için özel tasarımlı 2 araçlarını bulunduğunu belirten Sözen, bu 2 aracın ilçede 106 mahallede bulunan bin engelliye hizmet verdiğini kaydetti.

Toplum olarak engelli vatandaşlara sahip çıkılması, olası olumsuzluklardan tüm engellileri koruma ve onlara insanca yaşam alanı sağlamak amacıyla güç birliği ve gönül birliği yapılmasının hayati öneme sahip olduğuna dikkat çeken Sözen, "Maalesef ülkemizde engelli vatandaşlarımız, kendilerine tanınmayan bazı haklar ve hizmetler nedeniyle toplumdan soyutlanmış ve hayata küsmüş durumdalar. Engelli haklarını; hukukuyla, eğitimiyle ve istihdamıyla bir bütün olarak ele almak gerekir. Engelli vatandaşlarımıza tanınan haklar bir bağış, bir iyilik değil, onların insan olmalarından kaynaklanan doğal haklarıdır. Onları insanca yaşatacak ortamları hazırlamak, üretici olarak topluma kazandırmak, herkesin ve belediyelerin en önemli sorumluluklarındandır." ifadesinde bulundu.

Başkan Sözen, Engelleri Birlikte Aşalım Projesi kapsamında Manavgat'ın 106 mahallesinde engellilerin sorunlarını aşmaya yönelik çalışmalar yapmayı aralıksız sürdürdüklerini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Engellilere tanınan haklar bir bağış değil insan olma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER