Erbakan, Erdoğan'ın adamına teklif götürdü: 'İstanbul adayımız ol'

Yeniden Refah Partisi’nin AKP’li Metin Külünk’e İstanbul için adaylık teklif ettiği ortaya çıktı. Külünk, teklife cevap verdi.

SHABER3.COM

Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için eski AKP MKYK üyesi Metin Külünk’e teklif götürdüğü öne sürüldü.

Odatv’nin haberine göre, Külünk’ün ise bu teklifi “adaylık düşünmediğini” belirterek reddetti.

İddiayı doğrulayan Külünk şunları söyledi:

“23 Kasım 2023 tarihinde, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı başvurumuzu yaptık. Önce aday adaylığımızı, sonrasında ise projelerimizi beyan eden basına açık iki özel toplantı gerçekleştirdik.

Aday adaylık kararımızda Türkiye’nin içine girdiği son kulvarda karşılaşılacak muhtemel engel ve zorlukları görerek, insanımıza karşı bir sorumluluk bilinci ile hareket ettik.

Durumumuz bugün görünenden farklı bir neticeye işaret etti. Olabilir, takdirdir.

Bu süreçte Yeniden Refah Partisi’nin nazik İBB adaylık teklifini kendilerine teşekkür ederek yine aynı nezaketle olmayacağımızı ifade ettik

Türkiye’yi içine çekmeye çalışan karadeliğin farkında olarak, seçim sürecini takip edeceğim ve Türkiye’nin ihtiyacı olan toplumsal barışı adalet üzere inşa etme yolunda çalışmaya devam edeceğiz.”

AKP'DEN ADAY ADAYI OLMUŞTU
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlik yıllarından beri yanında olduğu bilinen, AKP'nin eski MKYK üyesi ve eski milletvekili Metin Külünk, 22 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen AKP İstanbul Aday Adaylığı Başvuru Toplantısı’nda yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu duyurmuştu. Metin Külünk açıklama öncesi sosyal medya hesabından da İstanbul’dan görüntülerinin yer aldığı bir videoyu “Yeniden başlıyoruz Biz İstanbuluz” notuyla paylaşmıştı
<< Önceki Haber Erbakan, Erdoğan'ın adamına teklif götürdü: 'İstanbul... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER