Ercan Gün serbest, İbrahim Balta tutuklu

Darbe girişimi sonrasında başlatılan medyaya operasyon kapsamında gözaltınan alınan iki gazeteci daha adliyeye sevk edildi. FOX haber Müdürü Ercan Gün serbest bırakılırken, Zaman gazetesi Editörü İbrahim Balta tuttuklandı.

Ercan Gün serbest, İbrahim Balta tutuklu

Gözaltına alınan Gazeteciler Ercan Gün ve İbrahim Balta, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Ercan Gün adliyeye girişte, "Yargıya güveniyoruz. Bir sıkıntımız yok. Her türlü ifademizi vereceğiz. Bu terör örgütünü de bin kere lanetliyorum onu da söylüyorum. Bu ihanet çetesiyle hiçbir ilgimiz yoktur. Gazetecilik faaliyeti dışında faaliyetim yoktur" dedi. Ercan Gün ve İbrahim Balta kelepçesiz olarak adliyeye getirildi, ardından savcılık katına çıkarıldı.

 İki gazeteci önce savcığa ifade verdi. Savcılık Gün ve Balta'yı tutuklanma istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti. Hakimliğe ifade veren gazetecilerden Ercan Gün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı . İbrahim Balta ise tutuklanıp cezaevine gönderildi 

TUTUKLU GAZETECİ SAYISI 63 'E YÜKSELDİ

İbrahim Balta ile birlikte darbe girişimi soruşturması kapsamında 30 Temmuz'da tutuklanan 6 gazeteciyle birlikte sayı 7 oldu. Türkiye'de farklı suç iddialarıyla hapis tutulan gazetecilerin sayısı 63'ye yükseldi. Bu gazetecilerden 24'u darbe girişimiyle bağlantılı soruşturmalar kapsamında cezaevinde tutuluyor.
<< Önceki Haber Ercan Gün serbest, İbrahim Balta tutuklu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER