Erdem: MİT TIR'ları davasındaki gizliliği kaldırın, vatandaş öğrensin

Erdem: MİT TIR'ları davasındaki gizliliği kaldırın, vatandaş öğrensin

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, vatandaşların öğrenmesi için acilen MİT TIR'ları davasındaki gizliliğin kaldırılması gerektiğini söyledi. Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada MİT TIR'ları konusuna değinen Erdem, "Açın, acilen bu MİT TIR'ları davasındaki gizliliği kaldırın, vatandaş öğrensin. O TIR'ların kime gittiğini biz öğrenmek istiyoruz. Eğer Bayır Bucak Türkmenlerine gittiyse yaptığınız iş hakkaniyetli bir iştir diyeceğiz, yaptığınız doğrudur diyeceğiz, yaptığınız adildir diyeceğiz, ama IŞİD'e gittiyse bu zulümdür diyeceğiz, zalimliktir diyeceğiz." diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu 26. Dönem 13. Birleşimi Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da katip üyelikleri Kütahya Milletvekili İshak Gazel ve Ankara Milletvekili Ali Haydar Akar yaptı. MHP'nin Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmelerle ilgili verdiği grup önerisi görüşülmeye başlandı. Grup önerisi üzerine CHP Grubu adına İstanbul Milletvekili Eren Erdem söz aldı.

Orta Doğu'da sarin gazı kullanılarak binlerce çocuk katledildiğini ve öldürüldüğünü belirten Erdem, "Medyamızda bu gazı kimlerin kullandığı yönünde çeşitli ithamlar yer aldı. Soruyorum: Soruşturma numarası 2013/351, esas numarası 2013/139, iddianame numarası 2013/120, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı. Korkmayın, savcı paralel değil, hâlâ görevinin başında ve Hükûmetin bölgedeki iradesine de fevkalade sadık bir savcı; diyor ki: 'Türkiye'de birileri IŞİD terör örgütünün mensuplarıyla irtibat kurmak suretiyle kimyasal silah olan sarin gazının hammaddesinin sevkiyatını sağlamıştır.' Savcı bununla ilgili bir soruşturma başlatmış. Bununla alakalı bir tutuklama yapılmış, bir operasyon yapılmış ve bu sevkiyatı gerçekleştirdiği iddia edilen şahıslar tutuklanmışlar, cezaevine konmuşlar. Ve bu sevkiyatla ilgili, savcının talimatıyla, iddia edilen şahısların tamamının telefonları dinlenmiş; o da bu iddianamede mevcut." diye konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın bu iddianameye fevkalade haiz ve vâkıf olduğunu çünkü medyada açıklama yaptığını kaydeden Erdem, "Arkadaşlar, bu tutukluların akıbeti ne oldu biliyor musunuz? Bir hafta içerisinde dosya kapatıldı, tutuklular serbest bırakıldı ve Suriye sınırını geçerek Türkiye'yi terk ettiler. Soruyorum şimdi: Sizin adalet anlayışınız bu mudur? Sarin gazı sevkiyatı yapanları ülkenin sınırlarının dışarısına çıkarmak mıdır adalet anlayışınız?" dedi.

"Açın, acilen bu MİT TIR'ları davasındaki gizliliği kaldırın, vatandaş öğrensin." diyen Erdem, "O TIR'ların kime gittiğini biz öğrenmek istiyoruz. Eğer Bayır Bucak Türkmenlerine gittiyse yaptığınız iş hakkaniyetli bir iştir diyeceğiz, yaptığınız doğrudur diyeceğiz, yaptığınız adildir diyeceğiz, ama IŞİD'e gittiyse bu zulümdür diyeceğiz zalimliktir diyeceğiz." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Erdem: MİT TIR'ları davasındaki gizliliği kaldırın,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER