Erdoğan'a başbakanlığı döneminde hakaretten TGB'li 10 kişiye dava açıldı


İZMİR (CİHAN)- TGB üyesi 10 kişi hakkında, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçlamasıyla 1.5 ile 4.5 yıl arasında değişen hapis cezaları talebiyle dava açıldı. Zanlıların, Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde İzmir'e mitinge gelen dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren slogan attıkları ve pankart astıkları iddia ediliyor.

2 Ağustos 2014'te, mitingin yapılacağı Gündoğdu Meydanı'na yakın olan Alsancak semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan sol gruplar, Erdoğan aleyhine gösteri yaptı. Bu sırada yaklaşık 20 metre ilerideki bir binada bulunan TGB şubesine, Erdoğan'ı eleştiren yaklaşık 10 metrelik, "Katil, hırsız Gündoğdu'da - TGB" yazılı bir pankart asıldı. Polis, binanın altındaki balkona çıkarak pankartın yarısını bıçakla kesti. Bu sırada dışarıya çıkmak isteyen ve slogan atan TGB'li 10 genç gözaltına alındı. Bu sırada arbede yaşandı. Gözaltına alının 10 zanlı, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Fehmi Aşgun, pankartı asıp slogan attıkları iddia edilen Görkem G., Uğraş Y., Rasim D., Hakan G., Batuhan T., Ekrem Erkin S., Burak K., Tuna S., Caner E. ve Erden Ş. hakkında, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçundan 1.5 ile 4.5 yıl hapis cezaları talebiyle dava açtı. Şüphelilerin atılı suçu işlediğinin bütün soruşturma evrakı kapsamından anlaşıldığını belirterek, yargılamalarının yapılarak, mahkemece suçlarının sabit görülmesi halinde eylemlerine uyan kanun maddeleri gereğince cezalandırılmalarını istedi. Savcı Aşgun, zanlılar tarafından sarf edildiği ileri sürülen diğer sözlerinse düşünce açıklaması niteliğinde olduğunu ve hakaret unsuru içermediğini belirtti. Sanıkların, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkarılacağı bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan'a başbakanlığı döneminde hakaretten TGB'li... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER