Erdoğan, Babacan'a "güçlü başkan yardımcılığı" teklif edecek

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP'den kopmaları önlemek için farklı formülleri devreye sokacağı belirtiliyor. Son iddia yandaş yazardan geldi.

SHABER3.COM

Saray Adalet ve Kalkınma Partisi'ndeki (AKP) çözülmeyi durdurmak için eski isimlere koltuk dağıtmaya devam ediyor. En son  Bülent Arınç, Köksal Toptan, Cemil Çiçek ve Mehmet Ali Şahin gibi isimleri 18 bin TL maaş karşılığında Yüksek İstişare Kurulu üyesi yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir çok eski AKP'li ismi bankalarda yönetim kurullarına atadı. 

En son yeni parti çalışmalarını sürdüren Ali Babacan için bir iddia geldi 

İddiaya göre Erdoğan, Ali Babacan için "güçlü başkan yardımcılığı formülü" teklif etmeye hazırlanıyor.

ALİ BABACAN'I İKNA ETMEK İÇİN

Hürriyet yazarı Hande Fırat'ın aktardığına göre, "Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılı dönem de dikkate alınırsa Erdoğan-Gül-Babacan etrafında bir uzlaşma ihtimali vardır. Fırtına atlatılana kadar herkes ülkenin menfaatleri için bir araya gelmeli. Güçlü başkan yardımcılığı Ali Babacan için en iyi formül." 

Fırat, “Güçlü başkan yardımcılığı nedir?” sorusunu yönelttiği kaynağından “Ekonominin tamamen Babacan’a bağlandığı, atamalara karışılmadığı ve güçlü reform takvimini uygulayabileceği bir başkan yardımcılığı” cevabının aldığını yazdı.

BABACAN VE GÜL YOLUNU ÇİZDİ

Fırat "Ankara senaryoları" başlığıyla yayımlanan yazısının devamında şunları kaydetti: "Dinlediğim bir Ankara senaryosu bu. Hayata geçer mi bilmem. Taraflar ne der göreceğiz. Olasılığı bir kenara bırakırsak, şu anki açıklama ve bilgilerden yola çıkarsak Ali Babacan’ın siyasi parti kurma çalışmaları sürüyor. Ancak önce AKP’den istifa etmesi gerekiyor." 

Fırat, "Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu birlikte değiller. Babacan ve Abdullah Gül söz konusu birlikteliğe kesinlikle karşı." ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Erdoğan, Babacan'a "güçlü başkan yardımcılığı"... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER