Saray'a gelmeyenlere verdi veriştirdi, Feyzioğlu'nu tebrik etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adli Yıl Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, "bağnaz" ve "provokatif" diye nitelendirdiği eyleme katılmama kararı alan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu tebrik etti.

SHABER3.COM

Erdoğan, "yasamanın, yürütmenin ve yargının kendi içlerinde bağımsız bir şekilde çalışması, hepsinin de Anayasa'da cumhurbaşkanına verilen 'devletin başı' misyonu etrafında birlikte hareket etmelerine mani değildir." iddiasında bulundu.

"Yargı üzerinden, milletten ve hukuktan aldığı yetkiyle görevini yapan yürütme erki ile onun temsilcisi olan cumhurbaşkanına saldırmak, aslında doğrudan siyasal alanı hedef almaktır." diyen Erdoğan, "İlk çözmemiz gereken meselelerden biri, tüm meslek teşekküllerinin seçim yöntemlerinin, temsili demokrasiye uygun hale getirilmesidir." dedi.

BAROLAR SARAY'A "HAYIR" DEDİ

Erdoğan, onlarca baronun Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan törene katılmama kararıyla ilgili olarak ise "Yargıtay ve TBB Başkanımızı, bu bağnaz ve provokatif dayatmalara karşı gösterdikleri dirayetli ve demokratik duruş sebebiyle tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, bu gazi mekan, konferans salonu, sergi salonu, camisi, 15 Temmuz Anıtı, tamamlanmak üzere olan kütüphanesi ve inşası süren müzesiyle, milletimizin, dolayısıyla da tüm kurumlarımızın evidir." ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Saray'a gelmeyenlere verdi veriştirdi, Feyzioğlu'nu tebrik etti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER