Erdoğan-Biden görüşmesinde hangi konular gündeme geldi?
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Haziran 29 2022
İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO liderler zirvesi kapsamında bir araya gelerek bir görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı ve AKO Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AB Başkanı Joe Biden arasındaki temasta çeşitli konuların gündeme geldiği aktarıldı.
Cumhurbaşkanı ve AKO Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AB Başkanı Joe Biden'ın İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO liderler zirvesi kapsamında bir araya gelerek bir görüşme gerçekleştirdikleri belirtildi.
İki liderin toplantısında Ukrayna savaşı, NATO'nun durumu ve savaş nedeniyle yaşanan tedarik sıkıntılarının da gündeme geldiği ifade edildi.
cumhuriyet.com.tr'de yer alan habere göre AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden, Madrid'de NATO Liderler Zirvesi kapsamında görüşme gerçekleştirdi.
NATO Zirvesi'nin gündemi itibarıyla çok güçlü bir zirve olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Zirvede yarın devam edecek çalışmalarımızla inanıyorum ki ülkelerimize dolu dolu dönme fırsatını bulacağız. Sizlerin özellikle ABD olarak bu işte ön alışınız, NATO'nun güçlenmesine yönelik atılacak adımlar özellikle Rusya-Ukrayna sürecine ayrı bir katkı verecektir" dedi.
Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle son dönemde hububat ve akaryakıt konusunda olumsuz gelişmeler yaşandığına işaret eden Erdoğan, "Bu konuda denge politikasıyla süreci çözmenin gayreti içindeyiz. Temennimiz odur ki bu denge politikasıyla netice alalım. Bir an önce de hububat konusunda şu anda bunun yokluğunu çeken ülkelere açılan koridor üzerinden imkan sağlayalım" değerlendirmesinde bulundu.
BİDEN'DAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR
Biden, "Harika bir iş yapıyorsunuz. Size
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı5.Duygulara köprü kurmak

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







