Erdoğan'dan CHP'ye: O fotoğrafın sahibi sizi görmüş olsa bir saniye tutmaz


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünya yanıyor, Türkiye kavruluyor ana muhalefetin en önemli sorunu fotoğrafı kimin indirdiği... Zaten o fotoğrafın aslı, sahibi sizin bu durumunuzu görmüş olsa sizi orada bir saniye tutmaz. 50 günde fotoğrafı kimin indirdiği meselesini çözemeyenlerden ülkenin sorunlarının çözümüne katkı sağlamasını beklemek elbette hayalcilik olur." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 20. Muhtarlar Buluşması'nda bir araya geldi.

"ALINLARINDAN ÖPÜYORUM"

Erdoğan, dün 2 Özel Harekâtçının kendisine yönelik resimli bir mesajının gösterildiğini belirterek, şunları söyledi: "Dün bir tweet arkadaşlar bana gösterdi. İki Özel Harekâtçı ellerinde Türk bayrağı silahlarıyla yan yana duruyorlar. Arkasındaki duvarda bir yazı var. 'Seni seviyoruz, uzun adam' altında da RT demişler. Bunlar Güneydoğu'da mücadele ediyorlar. İşte biz o kardeşlerimizin, o yavrularımızın yanındayız; onlarla beraberiz. Onları asla yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Onlar da bir şeye inanıyorlar. Nedir o? Şehadet. Mesele bu. Bunu küçümseyenler olabilir. Ama bunun hakikatine inananlar işte o insanlar. Ben de o polisimizi, polislerimizi, o askerimizi, askerlerimizi, köy korucularımızı alnından, gözlerinden öpüyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun."

"TERÖR ORGANİZASYONLARI İKİ PARTİYİ RAHATSIZ EDİYOR"

Erdoğan, şöyle devam etti: "Bir gün kendilerine akademisyen diyen bir güruh çıkıyor, terör örgütü ağzıyla bildiri yayınlıyor. Bir başka gün siyasetçi sıfatı taşıyan birileri çıkıyor devleti suçlayıp terör örgütünün yanında yer alıyor. Bir başka gün filanca sanatçı, dernek, yazar aynı şekilde örgütün kavramlarıyla hükümete hatta şahsıma saldırıyor. Daha açık bir şekilde ifade edecek olursam terör organizasyonları Ankara'da sadece iki partinin genel merkezini rahatsız ediyor. Biri malum parti, onun genel merkezi ki onlara zaten diyecek bir sözümüz kalmadı. Çünkü onlar talimatları Kandil'den alıyor, onlarla beraber turistik seyahat yapıyor, gidiyor, geliyorlar. Diğeri de ne yazık ki ana muhalefet partisinin genel merkezi. Öyle ki terör örgütünün bile 'sonuna kadar direndiler, çarpıştılar' diyerek teröristlere yönelik operasyonları ana muhalefet partisinin milletvekilleri ısrarla 'toplu infaz' şeklinde sunmanın çabası içindeler. Hatta ana muhalefet partisinin milletvekilleri terör örgütünün en büyük hayali olan bölgeyi uluslararası müdahaleye açma projesine destek vererek daha büyük bir ihanete ortak oluyorlar. Kendi devletinin karşında terör örgütünün yanında yer alarak siyaset yapılmaz, siyasetçi olunmaz. Dünyanın hiçbir yerinden bunun örneğini göremezsiniz. Kongre kazanabilirsin, delegeleri kazanabilirsin ama milleti kazanamazsın."

Erdoğan, "Terör örgütünün güdümündeki parti bizler için zaten yok hükmünde ama ana muhalefet partisinin genel başkanını ve kimi milletvekillerini aynı yanlışın içinde görmek gerçekten bizi endişeye sürüklüyor. Çünkü ana muhalefet partisi, iktidar partisinin alternatifidir. Yani teorik olarak hükümete gelme ihtimali en yüksek olan partidir. Bu anlayışla iktidara gelecek bir ana muhalefet partisinin terörle mücadeleyi nasıl yürüteceğini, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini nasıl koruyacağını anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Gerçi milletimiz kendilerine böyle bir imkanı vermeyeceğini her seçimde defalarca ortaya koydu zaten." diye konuştu.

"FOTOĞRAFIN SAHİBİ GÖRSE…"

Erdoğan, şöyle devam etti: "Bakınız dünya yanıyor, Türkiye kavruluyor ana muhalefetin en önemli sorunu fotoğrafı kimin indirdiği... Zaten o fotoğrafın aslı, sahibi sizin bu durumunuzu görmüş olsa sizi orada bir saniye tutmaz. 50 günde fotoğrafı kimin indirdiği meselesini çözemeyenlerden ülkenin sorunlarının çözümüne katkı sağlamasını beklemek elbette hayalcilik olur. Buna rağmen sahip olduğu sıfat itibariyle bu partinin çok daha sorumlu bir politika izlemesini ümit etmekten kendimizi alıkoyamıyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan'dan CHP'ye: O fotoğrafın sahibi sizi görmüş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER