Erdoğan’dan ilginç atama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ticaret Bakanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

SHABER3.COM

Almanya’da Yeşiller ve SPD’de 6 yıl görev yapan SPD parti sözcülüğüyle beraber Avrupa Parlamentosu milletvekilliği de yapan Ozan Ceyhun Avusturya Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne atandı.


Dönemim Dev-Sol üyelerinden Demirtaş Ceyhun'un oğlu Ozan Ceyhun, 1 Mart 1977'de, İstanbul'daki Adana Erkek Öğrenci Yurdu'nu bombaladı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan ve idam cezasıyla iddianame hazırlanan Ozan Ceyhun, Avusturya'ya kaçtı. 

Ozan Ceyhun, 1986 yılında Alman Yeşiller Partisi'ne üye oldu. 1992 ve 1998 yılları arasında Hessen Sosyal İşler Bakanlığı'nda çalıştı. 1998 ile 2000 yılları arasında Avrupa Parlamentosu'nda görev aldı. Yeşiller Partisi milletvekiliyken, 1915 olaylarını soykırım kabul eden "Ermeni tasarısı"nı hazırladı. Ceyhun'un ikinci evliliğinde nikah şahitliğini Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

AKP'DEN ADAY OLDU VE BÜYÜKELÇİ OLARAK ATANDI

2002 yılında Türkiye'ye dönerek, en rahat siyaset yapabileceği parti olarak gördüğü AKP'den İzmir milletvekilliği aday adayı oldu. Adaylığı gerçekleşmedi ancak Recep Tayyip Erdoğan'a danışman olarak atandı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece Resmi Gazete'de yayımladığı kararla, Ozan Ceyhun'u Avusturya'nın başkenti Viyana'ya büyükelçisi olarak atadı. 



DİĞER KARARLAR

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda açık olan Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Cenap Fillikçioğlu, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Muhittin Özbay, Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ise İlker Ötgünlü uygun görüldü.

Atama Kararları'na göre, Ticaret Bakanlığı'nda Aksaray Ticaret İl Müdürü Vahit Özer, Bursa Ticaret İl Müdürü Zübeyir Tokgöz, Diyarbakır Ticaret İl Müdürü Ömer Tuncay Baysülen ve Şanlıurfa Ticaret İl Müdürü Nazan Sezer görevlerinden alındı.
<< Önceki Haber Erdoğan’dan ilginç atama Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER