Erdoğan: Eğitimde başarılı olamazsanız hiçbir şeyde başarılı olamazsınız


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yılda eğitim ve öğretime verdikleri öneme dikkat çekti. Erdoğan, "Göreve geldiğimizde milli bütçemizin birinci sırasında savunma vardı. Biz onu gerilere attık, birinci sıraya eğitimi çıkardık. Personelde birinci sıraya öğretmeni çıkardık. Niye? Eğer eğitimde, öğretimde başarılı olamazsanız hiçbir şeyde başarılı olmanız mümkün değil." dedi.

AK Parti'nin eski bakanlarından Nimet Baş'ın başkanlığını yaptığı Geleceğin Eğitimi Derneği'nin düzenlediği Uluslararası Eğitim Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de son 13 yılda gelinen noktayı anlattı ve yatırımlardan bahsetti. Eğitim sistemini tek tipçi, kompleksli zihniyetin tahakkümünden (baskı) kurtarmak için büyük çaba harcadıklarını söyleyen Erdoğan, "Gerek altı yapı gerek içerik konusunda hayata geçirdiğimiz politikalar belli kesimler tarafından sürekli olarak engellenmek istendi. Göreve geldiğimizde bizim milli bütçemizin birinci sırasında savunma vardı. Biz onu gerilere attık, birinci sıraya eğitimi çıkardık. Personelde birinci sıraya öğretmeni çıkardık. Niye? Eğer eğitimde, öğretimde başarılı olamazsanız hiçbir şeyde başarılı olmanız mümkün değil." diye konuştu.

Fatih projesinden seçmeli derslere, imam hatiplerin orta kısımlarının açılmasından 4+4+4 sistemine kadar attıkları adımları anlatan Erdoğan, "Her adım anlamsız bir inatla, bir dirençle karşılaştı. Bu direnç kesinlikle milletimizden değil 'haluk modeli'nde nesil yetiştirmeyi maharet sayan, başka da fikirleri, projeleri olamayan o dayatmacı azınlıktan geldi. Allah'a hamdolsun tüm engelleme girişimlerine rağmen yılmadık ve çok önemli başarılara imza attık." dedi.

Eğitim alanında atılan adımlarla ilgili rakam veren Erdoğan, şöyle devam etti: "2002 yılında 544 bin öğretmenimiz vardı. Geçtiğimiz 13 yılda 542 bin yeni öğretmen ataması yaparak bu rakamı o kadar hızla ilerlettik ki emeklileri bir kenara koyarsak bunu 923 bin 133'e çıkardık. Fatih projesi kapsamında okullarımızı 432 bin etkileşimli tahta ve 50 bin çok fonksiyonlu network yazıcı ile teçhiz ettik. Öğrenci ve öğretmenlerimize dağıtılan tablet bilgisayar sayısı da 1 milyon 438 bine ulaştı."

'OKULLARDAKİ SINIFLAR 28 KİŞİ, BİZİM DÖNEMİMİZDE 75'Dİ'

Dün gerçekleştirdiği Yozgat'taki programını ve lise ziyaretini hatırlatan Erdoğan, "Hem fiziki alt yapı hem de oradaki yavrularımızın gerek etkileşimli tahta gerekse tablet bilgisayarla birlikte derslerini görüyor olması onlara farklı bir özgüven getirmiş. O özgüven içerisinde derslerini yapıyorlar. Hedefimiz vardı, 30 kişiden fazla sınıf olmayacak, 30'un altına indireceğiz. Akşam sınıfları dolaşırken en fazlası 28'di. Baktım, 20 kişilik, 18 kişilik sınıflar var. Bizim okuduğumuz sınıflar 75 kişilikti. O dönemlerde 100 kişilik 125 kişilik sınıflar vardı. Bir öğretmene düşen öğrenci sayısına bakın, şimdi düşen öğrenci sayısına bakın. İşte biz bunu 13 yılda yakaladık."

Fatih projesiyle bütün sınıfların aynı zamanda bilişim teknolojileri sınıfına dönüştüğünü ifade eden Erdoğan, "Ülkemizin 81 ilinde 13 yılda 250 bin adet yeni derslik inşa ederek toplam derslik sayımızı 581 binin üzerine çıkardık. 6 alanda 21 seçmeli dersle bu konuda geniş bir yelpaze oluşturduk. Türkiye'de ilk defa sosyal bilimler ve spor liselerini kurduk. Okul öncesi eğitimi süratle yaygınlaştırıyoruz. 2001 – 2002 eğitim öğretim yılında okul öncesindeki eğitimde 289 bin olan öğrenci sayısı 2014 – 2015 eğitim öğretim yılında 1 milyon 157 bine ulaştı." şeklinde konuştu.





CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Eğitimde başarılı olamazsanız hiçbir şeyde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER