Erdoğan: Eğitimde 'paralel'den doğan boşluklar telafi edilmeli


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitim ve kültür alanında yoğunlaştığını belirttiği 'paralel' yapıyla mücadele edildiğini söyledi. Erdoğan, bu mücadele sonucu eğitim ve kültür alanlarında ortaya çıkan boşlukları diğer sivil toplum kuruluşlarının doldurmaları gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birlik Vakfı'nın 30. kuruluş yıl dönümü törenine katıldı. Vakfın genel merkezindeki gerçekleşen törene 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de geldi. Gül'ün konuşmasından sonar kürsüye Erdoğan çıktı. Erdoğan konuşmasının başında 'Halef selef olduğumuz değerli kardeşim cumhurbaşkanımız Abdullah Bey ifadesini kullandı.

Erdoğan, 13 yıllık iktidarları döneminde altyapı, sağlık, sosyal yardım, sanayi ve turizm gibi pek çok alanda çok önemli mesafeler katettiklerini söyledi. Eğitim ve kültür alanında ise başarısız olduklarını ifade eden Erdoğan, "Ancak iki alanda eğitimde ve kültürde arzu ettiğimiz, hedeflediğimiz ilerlemeyi kaydedemediğimizi üzüntüyle ifade etmek istiyorum." dedi.

Eğitimi fiziki imkanlar bakımından güçlendirdiklerini kaydeden Erdoğan, "Eğitimin öğretimin içeriği konusunda, müfredat konusunda çocuklarımızı medeniyet tasavvurumuza uygun şekilde yetiştirme hususunda aynı başarıyı gösterebildiğimizi malesef söyleyemiyorum." diye konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarının eğitim başta olmak üzere her türlü alanda yer alması gerektiğini söyleyen Erdoğan, konuşmasında yine 'paralel yapı' iddialarını dile getirdi.

Erdoğan, "Paralel devlet yapılanması adı verilen ihanet ve şer şebekesinin milletimizin gönül dünyasında açtığı yaraları da süratle iyileştirmenin, eksikleri telafi etmenin, yanlışları düzeltmenin çabası içinde olmalıyız. Bu şer şebekesinin en çok yoğunlaştığı alanlar olan eğitim ve kültür bu bakımdan da çok önemlidir. Milletimiz bu ihanet çetesine karşı net bir tavır alarak üzerine düşeni hakkıyla yapmış ve yapmaya da devam etmektedir. Şimdi sıra sizde, bizde. Ortaya çıkan ihtiyaçları, eksikleri, boşlukları telafi etme görevini en iyi şekilde yerine getireceğinize inanıyorum. Bu yöndeki çabalarınıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm gücümle yanınızda duracağımdan hiç şüpheniz olmasın." şeklinde konuştu.

Irak'ta Türk askerlerinin bulunduğu Başika kampına da değinen Erdoğan, şunları belirtti: "Türkiye kapısını açtı ve sıfır tolerans dedi. 2 milyon 200 bin Suriyeli mülteciyi topraklarımızda misafir ediyoruz. 300 bin Iraklıyı da misafir ediyoruz. Bize şimdi birileri akıl veriyor, 'Başika'da ne işiniz var' diye. Tamam da bu olaylar bir aylık olaylar değil, bir yılı bir buçuk yılı bulan olaylar. Irak merkezi yönetiminin üst düzey yöneticileri o Başika'daki eğitim veren bizim subaylarımızı gelip ziyaret edip, kendilerine teşekkür ederken şimdi Rusya ve İran, Irak yönetimiyle Suriye'yle dörtlü olarak Bağdat'ta ofisi kurdular. Bu ofis kurulduktan sonar da Türkiye orada niye duruyor diyorlar. Durmamızın sebebi oradaki eğitim veren kardeşlerimizin korunması olayıdır. Bunu yapmaya da mecburuz, yapıyoruz, yapacağız."

Konuşmasının ardından Birlik Vakfı yöneticileri ve Erdoğan birbirlerine hediyeler verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Eğitimde 'paralel'den doğan boşluklar telafi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER