Erdoğan: Faşist anlayış, Kürt kardeşlerim tarafından çukura gömülmüştür


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadeleyi asker, polis ve korucularla birlikte el ele, omuz omuza sürdüreceklerini söyledi. Erdoğan, "Bölgede terör örgütü üzerinden kurulmaya çalışılan tek tipçi, baskıcı, faşist anlayış bizzat Kürt kardeşlerim tarafından çukura gömülmüştür." dedi.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Dünya Turizm Fuarı kapanış oturumuna katılan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Şu anda yeni bir döneme giriyoruz. Bütün orada 'kaçtı' denilenler kaçmadı. Şu anda onlar yer değiştirdi. Niye? Oradaki benim Kürt kardeşim şu anda yer değiştirerek bu operasyonların başarıyla devamını sağlıyorlar. Bu operasyonlar bittikten sonra –bu arada tabi kiraları her şeyi veriliyor. Ondan sonra buralarda yapılan planlamayla süratle yeni ilçeler inşallah inşa edilecek ve inşa edilen yeni yerlere de şu anda oradan 'kaçtı' denilen vatandaşlarımız gelip yerlerine yerleşecekler, daha modern bir şekilde orada hayatlarını sürdürmeye başlayacaklar.

Bölgede terör örgütü üzerinden kurulmaya çalışılan tek tipçi, baskıcı, faşist anlayış bizzat Kürt kardeşlerim tarafından çukura gömülmüştür. İnşallah terör örgütü tehdit olmaktan tamamen çıkarıldığı zaman bölge şehirleri de tekrar şaha kalkacaktır. İstikrarını, emniyetini, huzurunu, kardeşliğini pekiştirmiş bir Türkiye'nin maddi ve manevi her noktada tarihte hiç olmadığı kadar kazanacağını biz biliyoruz. Tabi bunu başkaları da biliyor. Onun için önümüze bunca engel çıkartılıyor. Onlara rağmen başaracağız. Onlara rağmen 2023 hedefimize ulaşacağız, hiç endişeniz olmasın.

PKK, PYD, YPG, DAİŞ gibi örgütler kanlı eylemleriyle bir yere varamayacaklarını, başarı elde edemeyeceklerini kendileri de çok iyi biliyorlar. Türk ordusu, Türk emniyeti, köy korucularımız el ele, omuz omuza bu mücadeleyi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Bu örgütlerin amacı halk arasında tedhiş ve şiddet ortamı oluşturarak korku ikliminin yaygınlaşmasını sağlamaktır. Yatırımcıyı ürküterek, bölge insanını açlığa, işsizliğe, yokluğa yani örgütün kendi karanlığına mahkum etmektir.

Bu hakikat ortada iken Paris saldırısında gösterdiği empatiyi, hassasiyeti kendi ülkesindeki terör eylemlerine göstermeyen bir medyamız var. Esnaf kaybetmiş, turizmci kaybetmiş bunların asla umurunda değil. Kalemleriyle, manşetleriyle, söylemleriyle terör örgütüne kapı kulluğu yapmayı, taşeronluk yapmayı muhalefet diye yutturmaya kalkıyorlar. Biz bugüne kadar ne yaptıysak bu 5. kol faaliyeti yürütenlere, bu mankurtlara rağmen yaptık. Terör örgütlerinin ve onların kapı kullarının bizi hedeflerimizden alıkoymasına, ülkemizin potansiyelini harekete geçirmemize mani olmasına da asla müsaade etmeyeceğiz."

CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Faşist anlayış, Kürt kardeşlerim tarafından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER