Erdoğan ile Netanyahu arasında 'zalimsin - diktatörsün' polemiği

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu arasındaki söz düellosu, 31 Mart yerel seçimlerine günler kala yeniden hortladı.

SHABER3.COM

Ankara Pursaklar'da bir açılışa katılan Erdoğan, Netanyahu'ya hitaben, 'zalimsin' ifadesini kullanırken, Netanyahu'dan yanıt gedli ve sosyal medya hesabından, Erdoğan'a, 'Türkiye'nin diktatörü' benzetmesi yaptı.

Erdoğan, konuşmasında Netanyahu için şu sözleri sarf etti:

"İsrail durur mu, Mescid-i Aksa'yı postallarıyla kirletmeye cüret ettiler. Şimdi de İsrail'in başındaki o soyguncu, soygundan yargılanıyor. Bu adam şimdi 'Türkiye'de gazeteciler cezaevinde, bize ders vermesin'. Ey Netanyahu kendine gel, sen zalimsin. Yedi yaşındaki o yavruları öldüren bir zalimsin. Yediden 70'e kıyan bir zalimsin. Sen bizim oradaki kutsal mabedimizi, postallarıyla senin askerin, polisin buralara giriyor. Tahrik etme! Biz bu ülkede hiçbir Musevi'ye zulmetmedik. Biz tahrik etmeyin, biz bu oyuna gelmeyeceğiz ama bunun hesabını uluslararası camiada soracağız. Kimse bize Kudüs davasını unutturamaz. Dışişleri Bakanıma talimatı verdim, bütün uluslararası görüşmeleri sürdürüyor."

Netanyahu da sosyal medya hesabından şu yanıtı verdi:

"Bu nasıl bir komedi. Gazeteciler ve Yargıçlar Türkiye'de hapishaneleri doldururken Türkiye'nin diktatörü Erdoğan İsrail demokrasisine laf uzatıyor.

İsrail'de kimse ikinci sınıf vatandaş değildir. İsrail bütün İsraillilerin demokrasisidir. Yaklaşık 2 milyon İsrailli Arapın da demokrasisidir. Herkes eşit haklara sahiptir. Ancak İsrail yegane ve tek Yahudi Devletidir.

Bayrağımızda Davud'un yıldızı ve milli marşımız da Hatikva (Umut)tur. İbranice'de resmi lisanımızdır. Geri dönüş yasamız da bütün Yahudilere kendi öz vatanlarına dönüş imkanı tanımaktadır."
<< Önceki Haber Erdoğan ile Netanyahu arasında 'zalimsin - diktatörsün'... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER