Erdoğan, Putin'le Esed'in Moskova ziyaretini görüştü


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in sürpriz Moskova ziyareti ile ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Esed'in Moskova ziyareti, Halep operasyonları nedeni ile Türkiye'ye yönelebilecek olası göç dalgası ve Suriye Kürtlerinden PYD ve YPG'nin terör örgütü PKK ile bağlantılarına dikkat çekildiği ifade edildi. Erdoğan görüşmede IŞİD dahil tüm terör örgütleri ile mücadeleye önem verdiğini vurguladı.

Görüşmede önümüzdeki ay Antalya'da yapılacak G-20 toplantısı ele alındı ve zirve vesilesi ile tüm konuların detaylı bir şekilde müzakere edilmesi konusunda mutabık kalındığı vurgulandı.

GÖRÜŞMEYİ KREMLİN TEYİT ETTİ

Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin'in Erdoğan'la bir telefon görüşmesi yaptığı teyit edildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Putin'in Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinde Suriye Cumhurbaşkanı Esed'in Moskova temasları ile ilgili bir kısım detayları paylaştığını söyledi.

Basına açıklamada bulunan Peskov, "Suriye'de durum müzakere edildi. Bu çerçevede Rusya Devlet Başkanı, Türkiye ortağına dün gece Esed'le yaptığı görüşme sonuçları ile ilgili bilgi verdi." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan, Putin'le Esed'in Moskova ziyaretini görüştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER