Erdoğan taşeron işçilerden sonra işsizlere kızdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'da gerçekleştirilen toplu açılış töreninde işsizlere kızdı.

Erdoğan taşeron işçilerden sonra işsizlere kızdı

Erdoğan, son zamanlarda ciddi artışların görüldüğü işsizlik hakkında konuştu.

İşsizlerin iş beğenmediğini söyleyen Erdoğan, "İş var. Yok değil. Ama devlette iş istiyorlar.Çünkü devletin malı deniz yemeyen domuz." ifadelerini kullandı.

"DEVLETİN MALI DENİZ YEMEYEN DOMUZ"

Erdoğan, şunları kaydetti:
      
"İş yok değil, var ama iş beğendiremiyorsunuz. Ne istiyorlar biliyor musunuz? 'Bana devlette iş ver, devlette.' Ya özel sektör iş değil mi? Sen rızkı buldun, git be ama yok çünkü 'devletin malı deniz, yemeyen domuz'. Böyle bakıyorlar. Devlete bir girdin mi, kapağı oraya bir attın mı, bir daha çıkmak yok. Onun için de diyorum ki bizim aslında bir şey yapmamız lazım, memur-işçi ayrımını kaldırmamız lazım. Dünyada hiç bir yerde memur-işçi ayrı değildir. Çalışanlar diye bir anlayış vardır. Memurla işçi aynıdır. Hepsinin bağlı olduğu bir sitem vardır, o sistem içinde değerlendirilirler. Çalışan çalışır, ihbar tazminatını, kıdem tazminatını alır, haydi güle güle denir.

"NANKÖRLÜK ETMEYİN"

Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda Batman'da yaptığı mitingde kadro isteyen taşeron işçileri fırçalamıştı.

Erdoğan, 'Başkan TPIC işçilerine sahip çık' sloganı atarak kadro isteyen 25-30 kişilik TPIC işçisine tepki gösterip, "Bir yerde çalışıyorsunuz nankörlük yapmayın. Bir imkan size tanınmış, oralarda çalışıyorsunuz. Başbakanımız gerekli açıklamaları yaptı. Seçimden sonra bunların adımları atılacak. Provoke etmeyin" dedi.

<< Önceki Haber Erdoğan taşeron işçilerden sonra işsizlere kızdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER