Erdoğan: Terör örgütüne destek veren herkes hesabını verecek


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran sonrasında yaşanan artan terör saldırılarına tepki gösterdi. Erdoğan, "Terör örgütüne destek veren medya gruplar, onlara destek veren sermaye grupları, onlara iç ve dış destek verenler bunun bedelini er veya geç ödeyecekler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında Türkiye'nin güncel konuları hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye'de yaşanan terör saldırıları ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, sancılı bir dönem yaşandığına dikkat çekerek konuşmasına şöyle devam etti: "Geçmişten bugüne demokratik açılım projesi olarak yaptıklarımız ile çözüm süreci istedik. Kardeşlik projesi ile bunu geliştirdik. Birilerinin karşı çıkmasına rağmen hedefimiz başbakanlığım döneminde bunu da ileri safhalara götürelim istedik. 78 milyon vatandaşımız kardeşlik içinde, bir olması için yaptık. Bunun adımlarını attık. Yola çıkarken çok farklı hedeflerimiz vardı. Batı'da ne varsa, Doğu'da ve Güneydoğu'da o olacak demiştik. Hep bunu konuştuk. Eğitim, sağlık, adalet noktasında güçlü adımlar attık. Biz bu adımları attıkça birileri bundan rahatsız olmaya başladı. Çünkü Türkiye güçleniyordu."

Türkiye'nin ekonomik açıdan büyüdüğünü savunan Erdoğan, bu durumun içerideki ve dışarıdaki bazı kişileri rahatsız ettiğini iddia etti. Erdoğan, "Çünkü niye rahatız oluyordu terör örgütü, neden acaba Türkiye'de kendisini temsil edecek birilerini arıyordu? Bizim de yerimiz olsun dediler önce bağımsız girdiler, ardından parlamentoya girdiler. Peki sonra bu hal nedir? Şu anda ülkemizin değişik yerlerinde yapılan bu terör eylemleri milletimi ciddi manada rahatsız ediyor. bütün bu olanlara karşı devlet can, mal, güvenliğini korumak zorunda. Bunun için de tedbirler aldık. Çözüm süreci içerisinde valilerimiz verdiğimiz talimat doğrultusunda şu andaki gibi operasyonlara girmiyordu. Belki kendilerine çeki düzen verirler diye. Bunun ardında bir hazırlık safhasına girdiler." diye konuştu.

"TERÖRE DESTEK VEREN HERKES ER YADA GEÇ HESABINI VERECEK"

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunlar lafa geldiği zaman saz, öbür taraftan bakıyorsunuz ki şehitlerin ağlayan annesi, babası. Bunu artık yutamayız. Özellikle paralel medya ve amiral medyayız diye gösteren medya; ben buradan soruyorum ey medya acaba Cizre başta olmak üzere bu açılan kanallar neyle açılıyor? Belediyelerin iş makineleriyle. Bu kanallar neden açılıyor? Bu kanallara güvenlik güçleri giremesin. Bunca mayın döşeniyor. Zırhlı araçlar olduğu halde şehitlerimiz oluyor. Bu hazırlıklar kim için yapılıyor. Bu terör eylemlerini biz görmezden gelmeye nereye kadar devam edeceğiz. Terör örgütüne destek veren medya gruplar, onlara destek veren sermaye grupları onlara iç ve dış destek verenler bunun bedelini er veya geç ödeyecekler. Türk milleti bu onların cevabını verecektir, bunun cevabını verme zamanı yaklaşıyor."

"BATI TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDA SAMİMİ OLMADI"

Batı dünyasının Türkiye'ye kaşı hiçbir zaman samimi olmadığını kaydeden Erdoğan, "Her zaman bize uzak durdu. Bunları kısmen de olsa destekledir. Bunlarla ilgili görüştüğümüz. Biz gerekli tedbirleri alıyorum diyorlar ama bizimde istihbaratlarımız var, bunu bize yutturmaları mümkün değil, bu oyuna gelmeyeceğiz şirin görünen bunların temsilcilerin oyununa gelmemelerini tavsiye ederim" açıklamasında bulundu.

Mescid-i Aksa ile ilgili İsrail Mandasının vandallığının izah edilemeyecek olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Camların kırılmasına varıncaya kadar Kur'an-ı Kerimlerin yakılmasına varıncaya kadar oraları adeta bir işgal noktasına geldiler. İlk müdahalede 20 kişi. Mescid-i Aksa'ya sokmama kararı alarak bölmek böyle bir yere gitmenin gayreti içindeler. Bir takım görüşmeler yaptım. Süreci yakın takipte tutuyoruz. Bu gidiş hayra alamet bir gidiş değil. Filistin'de Ortadoğu da yeni bir ateşleme, Ortadoğu'ya çok ciddi zarar verecektir." diye kaydetti.

"İSTANBUL'DA 350 BİN SURİYELİ VAR"

Suriye'den ve Irak'tan gelen mülteciler hakkında değerlendirmelerde de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: "Biz gelene kapımızı kapatmadık, bu arada Irak'tan da geliyordu. Toplam gelenlerin sayısı 2 milyonu aştı, 300 bin civarında ölen sayısı var. Bütün bunlar olurken bir batıya sesimizi duyuramadık. Kamplarımızı geziyorlar, biz dünyada böyle güzel kamplar görmedik, bunlar bedava yapılmıyor, şimdiye kadar 6 milyar 500 milyon dolar. Bize gelen rakam 417 milyon dolar. Bundan sonra ne gelir ne gider bilemeyiz. Irak'tan, Suriye'den gelen insanları kabul etmeye devam ediyoruz. 350 bin İstanbul'da Suriyeli var. Valilik, kaymakamlık bunlara çözüm üretmeye çalışıyorlar."

"DAEŞ'LE MÜCADELEYE DEVAM"

DAEŞ ile ilgili mücadelenin devam ettiğini altını çizen Erdoğan şu açıklamalarda bulundu: "Türkiye'ye olan bakışı değiştirmeye yönelik. Burada yapılan algı operasyonudur. Ülkemizdeki tüm medya grupları, bunlar zaten hükümete, karşı olanlar, bunu acımasızca yapıyorlar. Hemen bunu başlıklarına taşıyorlar. Sen bunu kaynağından almadın, böyle olunca sıkıntının boyutu büyüyor. Başından beri içeride terör örgütü, DAEŞ olmak üzere tüm mücadelemiz sürdüreceğiz, sürdürmeye devam edeceğiz."

"ANA BAŞLIKLARIN DIŞINDA TERÖR KONUSU MASAYA YATIRILACAK"

G-20 zirvesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan konuşmasını şöyle tamamladı: "Şu anda G-20 ile bu yıl bizde yapılıyor. Gerçekten Antalya'da çok güzel bir hazırlık yapılıyor. Tüm gelen misafirler en ideal şekilde ağırlanacak. Bu sanki G-20'nin taçlanmış toplantısı olsun. Bu cumhurbaşkanı olarak ilk katılacağım. Ana başlıklar noktasında kapsayıcılık var, bütün bunları masaya yatıracağız, ama bununla kalmayacağız. Bunların dışında çalışma yemeklerimiz olacak, terörle mücadele masaya yatırılacak, Mescid-i Aksa konusu ele getirmemiz gerekiyor. Şu andaki çalışmalarla birlikte iklim değişikliği konusu gündeme gelecek. Buraya katılan ülkeler dünya ekonomisinin yüzde 80'ini temsil ediyor. Bu zirve bizim için çok büyük anlam ifade ediyor." CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Terör örgütüne destek veren herkes hesabını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER