Erdoğan yine mülteci şantajına başladı: Güvenli bölge olmazsa kapıları açarız

Erdoğan, yine ülkedeki mültecileri Batı'ya karşı masada koz olarak öne sürdü ve 'güvenli bölge olmazsa kapıları açarız, Fırat'ın doğusuna seyirci kalmayız, eylül sonuna kadar güvenli bölgeyi istediğimiz şekilde başlatmakta kararlıyız' dedi

SHABER3.COM

Tayyip Erdoğan partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan şunları dedi:

'CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNDEN GERİYE DÖNÜŞ YOKTUR'

*CHP imtiyazlarını kaybettiği için bu kadar rahatsız oluyor. Artık cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden geriye dönüş yoktur. Her yenilikte odluğu gibi bu sistemde de bazı eksiklikler olabilir. Tüm eksiklikleri belirledik. Sorun alanlarının çoğunun sistemden değil uygulamadan olduğunu tespit ettiğimiz için işimizin kolay olduğunu düşünüyoruz. Bunu da yakında milletimizle paylaşacağız.

'GÜVENLİ BÖLGE OLMAZSA KAPILARI AÇARIZ'

*Elbette ciddi sıkıntı yaşadığımız konular var. Yeni nesil savaş uçakları konusunda sürekli engeller çıkartılıyor. Önümüze çıkartılan her engel bir süre sonra aynı ürünü kendimizin geliştirmesiyle anlamsız hale gelecektir, yaptırım tehditleri geri adım attırmaz, yürüdüğümüz yoldaki kararlılığımızı perçinler. Güvenli bölge olmazsa kapıları açmak zorunda kalırız. 

'FIRAT'IN DOĞUSUNA DAHA FAZLA SEYİRCİ KALAMAYIZ'

*İdlib’deki gelişmeler sayıları milyonları bulacak bir tehdidi öne çıkardı. Fırat’ın doğusu ile Suriye topraklarını da güvenli hale getirmeye çalışıyoruz. Tüm gelişmeler bizim istediğimiz güvenli bölge ile muhataplarımızın arasındaki güvenli bölge arasında ciddi farklar olduğunu gösteriyor. Türkiye’nin Fırat'ın doğusundaki duruma daha fazla seyirci kalma durumu yoktur. Eylül'ün son haftasına kadar Fırat'ın doğusundaki güvenli bölge oluşumunu kendi istediğimiz şekilde fiilen başlatmak zorundayız. Eylülün sonuna kadar fiilen başlatmakta kararlıyız. Bunu ABD’li, dostlarımızla yapmak en idealidir ama bu olmazsa hazırlıklarımız tamam kendi imkanlarımızla bu işe başlayacağız. Hedefimiz ülkemizdekilerden en az bir milyon Suriyeliyi bu güvenli bölgede iskan etmektir.


<< Önceki Haber Erdoğan yine mülteci şantajına başladı: Güvenli bölge... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER